Zadranka koja je iz kreveta trčala izvještavati o potresu. Tko je Zrinka Grancarić?

Foto: HRT

Otvorenje Olimpijskih igara na HRT-u će prvi put komentirati žena, dugogodišnja novinarka javne televizije Zrinka Grancarić.

"Prva sam i zasad jedina žena koja će komentirati otvaranje Igara i zbog toga sam apsolutno ponosna i sretna. Voditelj projekta, kolega Stjepan Balog, pitao me bih li se toga prihvatila kada je slagao raspored reportera prije nekoliko mjeseci. Bez razmišljanja sam rekla da bih!

Sretna sam što ću u CV moći i to upisati, a činjenica da sam prva žena kojoj je povjeren taj zadatak je baš veliki bonus. I ovim putem zahvaljujem Štefu na povjerenju", izjavila je Zrinka, koja je nedavno pala usred Dnevnika, ali ga je bez problema nastavila voditi.

Tko je Zrinka Grancarić?

Zrinka Grancarić je istaknuta novinarka, urednica i voditeljica Hrvatske radiotelevizije (HRT). Vodi Dnevnik i emisiju Otvoreno, a bila je i dugogodišnja reporterka. Rođena je i odrasla u Zadru, gdje je započela svoju novinarsku karijeru na lokalnom radiju kao sportska novinarka. 

Aktivna je sudionica regata i često jedri u Zadru, gdje je članica jedriličarskog kluba Uskok. Njezina strast prema jedrenju dovela ju je do izvještavanja s Olimpijskih igara čak četiri puta tako da je komentiranje otvorenja samo nastavak njenog novinarskog puta vezanog uz Olimpijadu.

Objavljuje Zrinka GrancarićNedjelja, 27. rujna 2020.

Širem gledateljstvu je postala poznata nakon izvještavanja iz Zagreba poslije potresa. "Nakon potresa sam prvo nazvala svoje urednike na HRT-u. Potres me doslovno izbacio iz kreveta. Inače sam tu nedjelju trebala biti slobodna. No nisam se dvoumila ni sekunde što mi je činiti - što prije stići do Prisavlja, pokupiti ekipu i krenuti na teren", rekla je u intervjuu za Gloriju nakon potresa.

Tada je pred kamere stala bez šminke i bez ranije pripreme te odradila cjelodnevno javljanje s terena. Gledatelje je smirenošću i snalažljivošću oduševila i prije nekoliko dana, kada joj se dogodila nezgoda usred Dnevnika. Dok je govorila o Olimpijskim igrama koje počinju za nekoliko dana, Zrinka je šetala po studiju i pala. Taj pad ju je nasmijao. "Dobro je, živa sam, nastavljamo", rekla je kroz smijeh. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.