U centru Zagreba zasadili su mini-vrt. Netko ih je tužio Gradu, želi da sve počupaju

Foto: Facebook

NAKON potresa koji je pogodio Zagreb, vlasnica poznate slastičarnice Martina Živković i njen susjed Boris Novković u kazeti drveta u Preradovićevoj ulici zasadili su minijaturni vrt. Vrt je postao hit na Facebooku, no našao se netko kome je zasmetao pa je sve prijavio Komunalnom redarstvu. Jasno, anonimno.

Živković i Novković dobili su dopis Komunalnog redarstva, koje od njih traži da se očituju o sadnji vrta.

"Je li moguće da ovo nekome smeta? Stigla je anonimna prijava u kojoj se traži kažnjavanje počinitelja sađenja u Preradovićevoj 14 i vraćanje javne zelene površine u prvobitno stanje. Komunalno redarstvo mi je dalo osam dana da se očitujem. Uz nevjericu da tako nešto može nekome smetati, ne vjerujem niti da je jedna institucija išla po tome postupati, trošiti novce na papir i poštarinu. Postupa li se po zdravom razumu ili se zaista reagira na svaku anonimnu prijavu?" pita se Živković.

"U razrušenom gradu, mjesec dana nakon potresa, s užitkom i od srca Boris i ja smo odlučili pokloniti Gradu i građanima jedan mali kutak optimizma, unijeti malo života, podignuti raspoloženje... Ljudi koji su prolazili bili su inspirirani time, fotografirali su nas, govorili da će i oni napraviti isto čim prođe korona. Nikad nijedan post nisam vidjela na Facebooku koji je imao isključivo pozitivne komentare kao taj u grupi Potres u Zagrebu - Svi mi u centru. Zato vas lijepo molim, dragi susjedi, prijatelji, odvjetnici savjete i naputke kako se na ovo očitovati... Jer ja za to kaznu neću platiti, niti ću ikada počupati biljku koja raste i nikome ne smeta", dodala je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.