Uskoro stiže film u kojemu zajedno glume Otašević, Kojo i Branko Uvodić

Screenshot: YouTube

FILM Po tamburi Stanislava Tomića od 9. prosinca počinje igrati u multipleksima i nezavisnim kinima diljem Hrvatske, nakon svečane pretpremijere zakazane za utorak, 7. prosinca.

Radnja te komedije kreće kada TV voditelj Branko Uvodić poziva sve tamburaške sastave na natjecanje na glazbenom festivalu. Među onima koji su se odazvali, privučeni bogatom nagradom, članovi su tamburaškog sastava Aveti ravnice.

 

Na događaju ih pogrešno optuže za krađu glavne nagrade, progoni ih policija, a na putu do rodnog sela moraju se boriti i s tamburaškim skupinama.

Kad konačno stignu kući, suočavaju se s posljednjim i najvećim izazovom, stoji u najavi HAVC-a.

U glavnim ulogama su Momčilo Otašević, Tijana Pečenčić i Stjepan Perić, u ostalima Nikola Kojo, Branko Uvodić, Hrvoje Barišić, Primož Petkovšek, Damir Martinović – Mrle, Nives Ivanković, Hristina Popović, Miran Kurspahić i Ivanka Mazurkijević.

Redatelj Stanislav Tomić uz Marija Marka Krcea potpisuje i scenarij, dok je Krce ujedno i direktor fotografije.

Film je nastao u produkciji kuće Kaos (producent je Ivan Katić) te u koprodukciji kuća iz Makedonije (Krug Film), Slovenije (Supermarket) i Srbije (K12). 

Hrvatsku premijeru imao je na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a otad je prikazan na festivalima u Sloveniji, BiH i Njemačkoj.