Zagrepčani pričaju kakva im je bila godina: Snimka iz 1988. pobudila nostalgiju

Screenshot: HRT

HRT je na Facebooku objavio video novogodišnje atmosfere iz 1988. godine, a snimka je u mnogima pobudila nostalgiju, posebno među Zagrepčanima.

Na početku priloga novinarka je primijetila da Zagrepčani puno troše u ovo doba godine. “Promatrajući Zagreb ovih dana stječe se dojam da Zagrepčani troše sve što imaju. Posuđuju, podižu kredite, ulažu sve u tu jednu novogodišnju noć. Prizori su manje-više poznati. Ipak, od prosinca do prosinca pojavi se neki novi detalj", govori.

Nekim građanima 1988. godina bila je "prosječno dobra", drugima "prosječno loša", dok su se neki požalili na financijsko stanje, ali i na opće stanje u gradu. Drugi su se imali čime pohvaliti - jedan mladić priznao je kako mu je u ljubavi te godine išlo jako dobro, a jedna cura da je diplomirala i dobila posao.

Govora u prilogu bilo je i o "novogodišnjem vašaru na Cvjetnom trgu", koji su opisali kao "tuđu ideju s vašim novcem".

Kao i danas, na glavnom trgu organizirao se doček, koji su nazvali "zajedničkim ludovanjem", ali i napomenuli kako se ništa ne zna "5 do 12".

"Poslije dinamičnog prosinca u Zagreb tradicionalno stiže suhoparni iscrpljujući siječanj pun inventura u kojem se zatečeni tješe kako u ovo vrijeme rušenja aviona, sudara vlakova i prevrtanja autobusa doček novog dana doista nije mala sreća", završava prilog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.