Zbog srpskog trepera nastao kaos pred zagrebačkim klubom, roditelji bijesni

Foto: Facebook

STEFAN ĐURIĆ, mnogima poznatiji kao Rasta, nastupao je u klubu The Best na zagrebačkom Jarunu u petak navečer. Nastup je izazvao popriličan kaos ispred kluba. Naime, prema objavama na društvenim mrežama, pred ulazom je ostalo više stotina ljudi, od kojih su mnogi bili tinejdžeri.

Srpski je reper izazvao je golemo zanimanje publike i brzo rasprodao koncert u Bestu, ali organizator Art Music Adria zabranio je ulaz mlađima od 16 godina. S obzirom na to da je velik dio publike bio mlađi od propisane dobi, satima su ostali čekati u dugoj koloni.

Djecu, tvrde roditelji na društvenim mrežama, nitko nije obavijestio o pravilima. Zbog situacije je, prema tvrdnjama roditelja, morala reagirati i policija. O svemu smo poslali upit zagrebačkoj policiji, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo. 

Tek na ulazu saznali za dobnu granicu

Prema objavama na Facebook stranici Mamin blog, ispred jarunskog Besta zavladala je prava pomutnja. Karte su se prodavale putem sustava Entrio, no nigdje, kažu, nije bila navedena određena dobna granica za ulazak u popularni jarunski klub.

Edit : NAKON DVA SATA ČEKANJA DO ULAZA DJECU OD 15 I 12 GODINA NISU PUSTILI UZ PRATNJU RODITELJA NA KONCERT! JER JE TO...

Objavljuje Mamin BlogPetak, 17. studenoga 2023.

Prema gore spomenutoj Facebook stranici, ono što je uzrokovalo strahovitu gužvu na ulazu u klub je činjenica da su djeca tek na ulazu saznala da moraju imati "minimalno 16 godina da bi išla na koncert".

Nadalje, kako stoji u objavi na Facebooku, "pojedina djeca od 12 i 15 godina nisu uspjela ući u klub, usprkos čekanju od dva sata i činjenici da su bili u pratnji roditelja". Snimke objavljene na društvenim mrežama ipak otkrivaju kako je klub bio krcat.

@buljacema ❤️‍🩹. #rasta #fypシ #goviral #thebest ♬ original sound - ema

Jedna majka je bila šokirana ponašanjem klupskih redara i organizacijom događaja. "Bila sam ispred kluba u 21 sat, smrzavala se vani do ponoći, hrpa klinaca je bila očajna", opisala je situaciju u komentarima u grupi.

Redari šutirali klince?

Dodala je kako je njena kći posebice bila razočarana postupanjem redara, koji su "šutirali klince i bili užasni". Prema screenshotovima poruka, šokirana majka razočaranog djeteta je došla po svoju uplakanu kći u 00:15, nakon što je njeno dijete situaciju opisalo kao "blagi kaos".

U istim porukama piše da je ubrzo pred klub Best stigla i policija u civilu, ali i nekoliko vozila interventne policije. Prema Maminom blogu, "djeca su vani razočarano plakala, s nestrpljenjem su čekali da vide Rastu, a na kraju su uplakani išli doma".

Iako su se vrata kluba otvarala u 22 sata, Rasta je na pozornicu izašao u jedan sat nakon ponoći. Autorica Maminog bloga je pokušala kontaktirati organizatore, no neuspješno jer su njen profil, tvrdi, blokirali i tako onemogućili slanje poruka ili bilo kakvu interakciju.

Best: Nemamo nikakve veze s kartama

No, iako su mnogi roditelji bili zgroženi situacijom, javili su se i oni koji razumiju stav organizatora koji u klub nije puštao djecu mlađu od 16.

"U potpuno se slažem s vlasnikom lokala. Nemaju što mlađi od 16 godina raditi u noćnom klubu ili bilo gdje poslije 22 sata bez pratnje roditelja. Takav je zakon. I vlasnik je ispoštovao zakon. Jer da je došla policija, on bi dobio kaznu. Da se bar više lokala drži zakona, ne bi se klinci opijali i radili sranja", piše u jednom komentaru koji je izazvao brojne reakcije.

"Vama je normalno da su vam djeca od 12 i 15 godina usred noći vani na koncertu jedne takve spodobe? Da im je idol narkoman iz Srbije? Stvarno ne razumijem ova nova vremena", napisao je drugi komentator.

Iz Besta su se javnosti obratili putem Instagrama. Na storyju su naveli kako oni "nemaju nikakve veze s kartama". "Podsjećamo kako je The Best Venue Hall iznajmio prostor organizatoru eventa te nemamo nikakve veze s kartama", napisali su.

Upit o svemu poslali smo klubu, a odgovor ćemo, kao i odgovor policije, objaviti čim ga dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.