Nutricionistica otkrila zašto dječji tanjuri s pregradama možda ipak nisu dobar izbor

THALIA je nutricionistica i mama dvoje djece, a svoje znanje rado dijeli na Instagramu gdje je prati više od 108 tisuća ljudi.

"Stvorila sam Mealtimes Without Meltdowns kako bih podržala roditelje koji vode bitke s izbirljivim jedačima i stresom oko obroka. Moj jedinstveni pristup dat će vam alate i samopouzdanje koji su vam potrebni za njegovanje zdravog odnosa s hranom", kaže ona.

U jednoj od svojih posljednjih objava osvrnula se i na sve popularnije tanjure s pregradama koje mnogi roditelji rado kupuju svojoj djeci. Kako Thalia kaže, često je zabrinuti mame i tate pitaju trebaju li djeci posluživati obroke u takvim tanjurima i preporučuje li ih ona.

"Evo što vam mogu reći: tanjuri s pregradama MOGU povećati selektivnost i djetetovu sklonost da se različita hrana ne dotiče" , započela je.

Objasnila je kako uvijek savjetuje korištenje normalnih tanjura iz kakvih jedu i odrasle osobe, ali priznaje da i sama posjeduje nekoliko tanjura s pregradama te da ih povremeno koristi.

"Neće vam upropastiti dijete", ističe.

Uz to, roditeljima je dala odličan savjet: "Okrenite tanjur tako da im bude bliže hrana koju manje vole. Vjerojatnije je da će s njom onda stupiti u interakciju, a ako im je daleko, neće joj prilaziti."

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.