10 snova koje stalno sanjaš i što oni doista znače

Foto: Vogue

SVAKI ovaj san si sanjala i po nekoliko puta u svom životu.

1. Padanje
 
Sanjanje pada ima dva tumačenja. Prvo uključuje tjeskobu, zbog određene situacije ili problema u stvarnom životu. To može predstavljati osjećaj gubitka kontrole ili neuspjeha. Drugo tumačenje je ipak pozitivnije pa padanje predstavlja osjećaj mira, ali i simbolizira da si napokon spremna ostaviti nešto iza sebe.

2. Golotinja u javnosti
 
Ovaj san obično podrazumijeva osjećaj ranjivosti, psihološke, fizičke ili emocionalne. Mogla bi se osjećati i izloženo ili stidljivo, zbog nečega što ti se trenutno događa u životu, kao npr. neke nove situacije ili nadolazećeg javnog nastupa. Ako je to slučaj kod tebe, pravi strah krije se u tome da ne želiš da ljudi otkriju određeni dio tebe.
 
3. Pisanje testa
 
Polaganje ispita u snu često je znak samovrednovanja, odnosno kritičkog preispitivanja samog sebe pa se to smatra i čestim snom kod perfekcionista. Puno puta ovaj je san povezan sa stresom, bilo na poslu ili zbog nadolazećih događaja. Možda se bojiš osude drugih ili pokazivanja nespremnosti te odbijanja.
 
4. Netko te lovi
 
Proganjanje u snu najčešće je znak toga da se osjećaš ugroženo od strane nečega u svom životu, bilo da je to iznutra ili izvana te si zbog toga u potrazi za bijegom. Razmisli o tome tko ili što ulijeva toliko straha u tebe te odvaži možeš li se tome suprotstaviti.
 
5. Letenje
 
Snovi o letenju vezani su uz kontrolu. No, ovaj san je uglavnom pozitivan, jer znači da se osjećaš oslobođeno od određene situacije u svom životu. To znači da imaš kontrolu ili ćeš ju vrlo brzo preuzeti. Stvari polako dolaze na svoje mjesto, a ovaj san je način na koji ti tvoj um govori da ostaneš jaka i kada dođu teška vremena.
 
6. Ispadanje zubi
 
Brojni se stručnjaci ne slažu oko tumačenja ovog sna. Gubitak zubi može predstavljati strah od starenja i neprivlačnosti. Zubi se često povezuju i sa snagom, mudrošću i komunikacijom, tako da ovaj san može značiti da imaš problema u komuniciranju svojih pravih osjećaja u vezi nečega. Također, on može biti povezan s gubljenjem povjerenja u samu sebe ili doživljavanjem anksioznosti u jednom dijelu svog života. Ispadanje zubi također može predstavljati određeni prijelaz.
 
7. Smrt
 
Smrt obično simbolizira promjenu ili prijelaz, odnosno nastavak ili novi početak. San da prijatelj, partner, član obitelji ili druga značajna osoba u tvom životu umire, ne znači nužno da je to doista tako, već da ideš kroz emocionalne promjene u svom životu  ili želiš da negativni aspekt tvog života dođe do svog kraja. Uzmi ovo kao znak ohrabrenja za novi početak.
 
8. Kašnjenje
 
San da kasniš, može značiti osjećaj da propuštaš značajnu priliku u svom životu. On bi također mogao predstavljati tjeskobu, zbog previše stvari koje se trenutno događaju u tvom životu. Drugim riječima, to bi mogao biti početak za što učinkovitije korištenje vremena.
 
9. Voda
 
Ako sanjaš vodu, koja je kristalno čista i mirna, to označava osjećaj unutarnjeg mira. No, ako je voda nemirna, to je znak da se osjećaš nelagodno zbog nečega, a možda i izvan kontrole.
 
10. Paraliza
 
Sanjaš kako se ne možeš micati? To bi moglo značiti da si se preopteretila, odnosno da pokušavaš previše toga učiniti odjednom ili gubiš kontrolu nad svojim postupcima. No, nemoj se bojati preuzeti kontrolu, kada se probudiš!
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.