Anina seksi kuhinja: Juha od mrkve i narančasti kolač

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas odabrale male narančaste specijalitete. Pripremile smo gustu juhu od mrkve i ukusni narančasti kolač s čokoladnom glazurom. Dobar tek!

Juha od mrkve
Potrebno:
 
1 luk
500g nasjeckane mrkve
2 češnja češnjaka
7 šalica povrtnog temeljca
2 žličice naribanog đumbira
 
Priprema:
 
Popržite nasjeckani luk na maslinovom ulju u većem loncu te dodajte češnjak na kratko da pusti miris. Dodajte i nasjeckanu mrkvu, dvije šalice temeljca te pustite da prokuha. Smanjite vatru, poklopite i pustite da se kuha oko pola sata, a zatim izmiksajte u blenderu smjesu dok ne postane jednolična. Vratite je u lonac, dodajte preostali temeljac, đumbir i kuhajte još deset minuta.
 
Kolač od mrkve
 
Potrebno:
 
1/2 kg mrkve
250 g maslaca 
200 g šećera 
4 jaja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1-2 šalice prženih i grubo sjeckanih lješnjaka
2 žlice marmelade (po želji) 
1 dcl slatkog vrhnja
2 velike žlice Nutelle
100 g bijele čokolade 
 
Priprema: 
 
Očistite i naribajte mrkvu. Maslac i šećer miksajte te postepeno dodajte jedno po jedno jaje, naribanu mrkvu i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na samom kraju umiješajte grubo sjeckane pržene lješnjake. Smjesu ispecite na papiru za pečenje na 180, 40 minuta. Napravite čokoladnu glazuru tako da dva dcl slatkog vrhnja zagrijete do vrenja i umiješajte 2 velike žlice Nutelle te 50 g bijele čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi i sjedini s ostatkom smjese. Nakon što ste kolač od mrkve izvadili iz pećnice kratko pričekajte da se ohladi i premažite ga marmeladom pa potom prelijte čokoladnom glazurom. 
 
Pssst! Ana nosi Liscu!
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.