Kako riješiti problem s venama i cirkulacijom

MNOGE pripadnice ljepšeg spola kao najljepši dio svog tijela navest će noge. Uljepšavanjem svojih stopala, depiliranjem i nanošenjem krema brinemo o njima. No ljetne vrućine u današnje vrijeme sve češće pogoduju raznim cirkulatornim bolestima.

Simptomi su manje ili više vidljivi i odraz su prvenstveno vremenskih prilika i načina života. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, oboljenja vena se ubrajaju među najčešća oboljenja suvremenog čovjeka pa tako čak 30 posto stanovništva starijeg od 25 godina ima problema s venama.

Ohrabrujući podatak sigurno nije ni činjenica da žene čak četiri puta više obolijevaju od muškaraca. Nastanak, osim obiteljske anamneze, pospješuju prekomjerna težina i hormonalne promjene.

Savjeti i trikovi

Za trenutačno poboljšanje cirkulacije jedan od najboljih i najpoznatijih trikova sigurno je naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom.

Ujutro je korisna masaža stopala koja stimulira prokrvljenost i bolji protok kisika. Navečer su svakako poželjne tople ili mlake kupke s aromatičnim uljima ružmarina ili lavande koje će djelovati opuštajuće.

Osim kupki i masaža, prehrana je također jedan od efikasnih načina borbe protiv ovog neugodnog problema. Poželjno je izbjegavati masnu i začinjenu hranu, a konzumirati više hrane koja tijelu osigurava energiju, kao što su žitarice, krumpir i mahunarke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.