Bišćan govorio o preuzimanju Dinama, Mariju Vuškoviću i Hajdukovim juniorima

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija priprema se za Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji krajem lipnja. U ovom će ciklusu reprezentacija Igora Bišćana odigrati dvije prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu 23. ožujka protiv Izraela u Varaždinu, a druga pet dana poslije protiv Engleske u Londonu.

"To su najbolji protivnici koje smo mogli dobiti u ovom trenutku budući da mnoge reprezentacije nisu više dostupne zbog promjena godišta i ove koje su na Euru su jedine s kojima smo mogli igrati. Odlučili smo se onda uzeti najbolje moguće, probati osjetiti koja će nas kvaliteta očekivati.

"Ili barem slična, recimo Španjolske. Izrael je iz nekog 4. pota, ali je reprezentacija koja je žilava, čvrsta pa da vidimo gdje smo", rekao je Bišćan pa se osvrnuo na to hoće li izgubiti Diona Drenu Belju zbog ozljede Brune Petkovića.

Bišćan se nada Gvardiolu, Šutalu i Stanišiću

"Nemamo još nikakvu informaciju. Mi se uvijek prilagodimo A stožeru. Dobra stvar je što imamo na toj poziciji dovoljan broj rješenja da nas to ne bi smjelo poremetiti. Svi su više manje tu, osim Sučića koji je bio na operaciji. To nam nije dobro sjelo, on je jedan od najbitnijih igrača, ali nadamo se da će se oporaviti na vrijeme da nam pomogne na Euru."

Bišćan se nada da će na Europskom prvenstvu moći računati na Joška Gvardiola, Josipa Šutala i Josipa Stanišića, koji će prije toga igrati za Hrvatsku na Final Fouru Lige nacija: "Čekat ćemo i vidjeti odluku A stožera. To je razumljivo.

Blizu je to jedno drugome u specifičnom dijelu sezone kada je većini igrača već sezona završila, pripreme su jako blizu, jako puno faktora će na to utjecati. Ja se samo nadam da ćemo imati najbolju momčad na raspolaganju."

Bišćan i Dinamo

Novinare je zanimalo hoće li Bišćan preuzeti klupu Dinama zbog dobrog odnosa s Darijem Šimićem, koji je ušao u Dinamovu upravu: "Ovo je presica isključivo mlade reprezentacije. Nije vrijeme ni mjesto da govorim o nečemu drugome."

Govorio je i o Mariju Vuškoviću, koji se bori da dokaže nevinost u doping-aferi: "Savez i ja smo u kontaktu s njim, dosta smo upoznati s cijelim slučajem i pozitivni smo, optimistični oko cijele situacije. On nas je uvjerio, a i kroz sve kontakte u ovim godinama s njim doista smo dobili dojam da je dečko nevin.

To je najvažnije, a i on je spreman boriti se da to dokaže sa svime što je u njegovoj moći, to je najviše što može sada. Mi se nadamo da će se to što prije riješiti i da će se on što prije vratiti."

Pohvalio Hajdukove juniore

I za kraj je pohvalio uspjeh Hajdukovih juniora, koji su ušli u polufinale Lige prvaka: "Oni su napravili lijep uspjeh i za njih i pokazali da se može parirati najboljima. Svi su oni potencijalni U-21 reprezentativci, ali postoji neki red kojim se postaje to, oni su dovoljno mladi da budu tu, ali kao članovi U-19 reprezentacije koja ima jako važne kvalifikacije. To je jedan od razloga zašto nismo pretjerano sada uzimali u obzir neke od njih, ali bit će vremena za njih da kvaliteta i rad nađu put."