Dinamo mora ispuniti nemoguće zahtjeve za dolazak novog igrača

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je jučer u prvoj pripremnoj utakmici deklasirao CSKA 1948 Sofiju sa 6:2 i u dobroj atmosferi se u Bad Radkersburgu priprema za novu sezonu. Dok Sergej Jakirović "pegla" igrače, sportski direktor Marko Marić s njim u dogovoru traži pojačanja na tržištu.

Dinamo je jako zapeo za Olimpijinog veznjaka Timija Maxa Elšnika, koji je na Europskom prvenstvu igrao vrlo važnu ulogu u slovenskoj reprezentaciji. Dinamo vidi 26-godišnjeg Elšnika kao zamjenu za Sučića, koji je na odlasku iz kluba. Iako je Elšnik imao još nekih ponuda, Dinamova se činila najbolja.

U međuvremenu se situacija zakomplicirala i tu Dinamo nije ništa kriv. Kako doznajemo, Olimpija ima nemoguće zahtjeve za igrača koji ulazi u zadnju godinu ugovora i trenutačno su klubovi daleko od dogovora. Elšnik prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura, a Olimpija je bila spremna pustiti ga za 1.3 milijuna eura. 

Slovenci su u međuvremenu promijenili priču i sad traže više, što Dinamo nije spreman platiti. Rano je, tek je 11. srpnja, prijelazni rok traje još dugo i moguće je da na kraju dođe do dogovora, ali on trenutačno nije na vidiku. 

Marokanac rješenje na stoperu?

No na vidiku je novi stoper. Kako su objavili drugi mediji, riječ je o 27-godišnjem Marokancu Samyju Mmaeeu, kojemu je prije nekoliko dana istekao ugovor s Ferencvarosem i slobodan je igrač. Mmaee je u karijeri igrao za Gent, Standard, Maastricht i Sint-Truiden, a najduže se zadržao baš u Ferencvarosu.

Za mađarskog prvaka je u tri godine odigrao 103 utakmice (šest golova, četiri asistencije), ali prošle sezone skoro uopće nije igrao. On Dinamo ne bi ništa koštao, a u Maksimiru računaju da bi za nula eura i ne preveliki ugovor dobili iskusnog stopera koji im nedostaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.