Evo kako bi Gattusov Hajduk mogao izgledati s Rakitićem i Džekom

Foto: EPA

HAJDUK je počeo ozbiljno raditi na slaganju momčadi za nadolazeću sezonu. Prvi veliki potez Nikole Kalinića bio je dovođenje legendarnog Talijana Gennara Gattusa (46) na mjesto trenera, a Hajdukov novi sportski direktor tu, čini se, ne namjerava stati s velikim imenima.

Kalinić razgovarao s Džekom i Rakitićem

Ranije danas doznali smo da je kontaktirao Edina Džeku (38), napadača Fenerbahčea i legendu bosanskohercegovačkog nogometa koja posljednjih godina ne krije svoju naklonost Hajduku. Kalinić i Džeko kratko su bili i suigrači u Romi te su u dobrim odnosima.

Nedugo nakon toga potvrđeno nam je da je Kalinić razgovarao i s Ivanom Rakitićem (36) te da se raspituje može li se ikako izvući iz Saudijske Arabije. Ondje u Al Shababu ima plaću od 15 milijuna eura po sezoni, a ugovor mu traje do ljeta 2025. godine. 

Rakitić, baš kao i Džeko, nije imun na kombinacije oko dolaska u Hrvatsku: "Ako me budu zvali, onda ću sjesti s kumom, ispeći dobar roštilj i razgovarati o tome. Porazgovarat ćemo i vidjeti što i kako", rekao je legendarni hrvatski veznjak za Tportal.

Evo kako bi izgledao sastav Hajduka ako dođu Džeko i Rakitić

Pitanje Hajdukovog kadra za nadolazeću sezonu još je daleko od riješenog, no realiziraju li se spektakularni transferi Rakitića i Džeke, Gattuso bi na raspolaganju mogao imati sastav pun velikih zvijezda.

Džeko bi zauzeo mjesto u vrhu napada, dok bi iza njega bio Marko Livaja. Kalinić je i najavio da će tražiti napadača kako bi Livaja mogao biti na mjestu desetke. Najveće nepoznanice zasad su krilne pozicije, s obzirom na to da još nije objavljeno je li Ivan Perišić odlučio ostati u Hajduku, kao i kakva je situacija s Josipom Brekalom nakon što mu je istekla posudba.

Pod pretpostavkom da će Rokas Pukštas ovog ljeta napustiti Hajduk, dva centralna veznjaka bila bi Rakitić i Filip Krovinović, dok bi obrana bila poprilično slična onoj iz netom završene sezone, uz dodatak da se nakon teške ozljede vraća Dario Melnjak.

Pročitajte više