Evo tko će suditi Hrvatskoj protiv Španjolske

Foto: Profimedia

PRVI susret hrvatske nogometne reprezentacije na ovogodišnjem Euru u subotu protiv Španjolske u Berlinu sudit će 39-godišnji Englez Michael Oliver. I ostali članovi sudačke postave bit će Englezi, Stuart Burt i Dan Cook će biti linijski suci, Anthony Taylor četvrti sudac, a u VAR-u će biti Stuart Attwell.

Naši reprezentativci imaju ugodno sjećanje na posljednji susret s Oliverom jer je upravo on bio glavni sudac četvrtfinalnog susreta na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kataru u kojemu su hrvatski reprezentativci boljim izvođenjem 11-eraca svladali Brazil. Nakon 120 minuta igre u Dohi rezultat je bio 1:1.

Poznat je Hrvatima

Zanimljivo, Oliver je dva puta vodio utakmice Hrvatske i Brazila, uz već spomenuto četvrtfinale SP-a 2022. vodio je i prijateljski utakmicu ovih reprezentacija 3. lipnja 2018. na Anfieldu kada je u sklopu priprema za nastup na SP-u u Rusiji Brazil slavio s 2:0.

Oliver je još dva puta bio glavni sudac u utakmicama hrvatske reprezentacije, 17. studenoga 2020. kada je Hrvatska u dvoboju Lige nacija na praznom Poljudu izgubila od Portugala s 2:3 te 8. listopada 2021. kada je Hrvatska kao gost s 3:0 nadigrala Cipar u kvalifikacijskom dvoboju za plasman na SP 2022.

Oliver je međunarodni sudac od 2016. godine, a osim četiri utakmice hrvatske reprezentacije vodio je i jedan dvoboj zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, 18. listopada 2016. kada je Dinamo izgubio u Maksimiru od Seville s 0:1 u susretu Lige prvaka.

Pročitajte više