Foto: Navijački "marš kroz Vukovar" uz "Ubi Srbina" i "Ajmo ustaše"

NAVIJAČI iz cijele Hrvatske danas su se okupili u svom sada već tradicionalnom mimohodu po Vukovaru nakon kojega su se zaputili prema Zagrebu gdje će se danas na Maksimiru odigrati bitka između naše nacionalne vrste i Ukrajinaca.

Sakupljanje navijača bilo je na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru gdje su svi sudionici mimohoda skupljali po 50 kuna za obitelji socijalno ugroženih toga hrvatskog grada. Navijači su se gradom kretali smjerom od Trga Republike Hrvatske, Ulice dr. Franje Tuđmana, Trga hrvatskih branitelja pa sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Nitko nije isticao navijačka obilježja svoga kluba.

Bez uhićenja navijača, a policija tvrdi da nije bilo niti incidenata

Na tom je groblju položen vijenac te su se navijači i pomolili za stradale u ratu. Ovakva okupljanja su u prošlosti znala izazvati i neke sukobu u gradu koji je još uvijek u velikoj mjeri nacionalno podijeljen dok je dobro poznato kako  navijačka retorika često nije primjerena za smirivanje strasti i nastavak normalnog života.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske doznajemo kako je ovogodišnji mimohod u kojem je sudjelovalo 800 navijača prošao u najboljem redu i bez intervencija policije. "Navijači su dostojanstveno i civilizirano prošli kroz grad i otišli na groblje te su se nakon toga zaputili na utakmicu Hrvatska-Ukrajina u Zagreb", rekli su Indexu u OKC-u Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Izgleda kako bez "Ubi Srbina" i "Ajmo ustaše" ipak ne može

Iako to tvrde iz policije, Slobodna Dalmacija piše kako su se Vukovarom znale zaoriti i poznate navijačke budnice "Ubi Srbina" i "Ajmo ustaše". Navijači tvrde kako su prošle godine došli kako bi prosvjedovali protiv napada na Učenički dom Vukovar, dok su ove godine željeli pokazati kako ovaj grad nije sam. "Ne dolazimo na datume kad se političari slikaju i obećavaju, umjesto da više rade", rekao je Darko Zlodi iz Koordinacije hrvatskih navijačkih udruga.
 

I.Kri.
Foto: Damir Glibušić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.