Jugoslavenska legenda: Hajduk neće ništa osvojiti. To je sve HDZ, strašno

Screenshot: Wish&Goal

JUGOSLAVENSKA legenda i jedan od najomiljenijih igrača u povijesti FK Partizana, Dževad Prekazi, gostovao je u podcastu Wish&Goal u kojem je govorio o svojoj karijeri. Prekazi, koji dolazi s Kosova, kao mladić je uključen u omladinsku školu Partizana, gdje je započeo i seniorsku karijeru.

Na Stadionu JNA je s beogradskim Crno-belima proslavio osvajanje tri titule prvaka Jugoslavije, a osvojio je i Mitropa kup. Na ljeto 1983. prešao je u Hajduk i na Poljudu proveo godinu dana prije odlaska u Tursku. U podcastu Wish&Goal dotaknuo se i vremena provedenog u Splitu.

"Kad sam ja došao, kad sam ja vidio kako je to, što je to... To nikome ne ide u glavu, ali ne žele priznati. Oni su bili, za moj pojam, najveći klub. U svemu. U svemu. Tvoj je posao bio samo igrati i trenirati. Ništa više. Ni o čemu nisi trebao razmišljati. Narodni heroj Ante Baja je bio predsjednik kluba i glavni autoritet. S Brača. Ante Baja, prije njega bio je Tito Kirigin. Ljudi koji su živjeli za nogomet. Sve im je u životu Dalmacija i Hajduk, ništa više. Tvoje je bilo samo igrati", ispričao je Prekazi.

"Neće ni osvojiti"

Na pitanje kako jedan velik klub toliko godina ne uspijeva osvojiti titulu u Hrvatskoj, rekao je: "Neće ni osvojiti. Osvajat će kada bude drugi režim u Hrvatskoj." Voditelje je zanimalo je li to jedini razlog: 

"Jedan jedini. Imao sam prilike, prošle godine, sa Šurjakom i svima, kažu mi oni: 'Nije to više ni H od Hajduka.' Sve je to HDZ, tako su i napravili da je to strašno. To je tragedija. Glavni grad je Zagreb, još za vrijeme Jugoslavije pravi klub je bio Zagreb, NK Zagreb. To su bili Zagrepčani. Oni su ga ugasili, sve su učinili. Napravili su Lokomotivu koja je rezervni tim Dinamu. Samo da bude Dinamo, a Dinamo su napravili sve došljaci. Hajduk je Hajduk, 1911. su igrali."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.