Marca: Hezonja potpisao za Barcelonu

Foto: EPA

HRVATSKI košarkaški reprezentativac Mario Hezonja potpisao je za Barcelonu nakon što s Real Madridom nije mogao dogovoriti produljenje ugovora, javlja Marca. Službene potvrde transfera još nema. Hezonja je za Barcelonu igrao od 2012. do 2015. godine, odakle je otišao u NBA ligu.

Hrvatski 29-godišnji košarkaš zarađivat će tri milijuna eura po sezoni i bit će među najplaćenijim igračima u Europi. Dobio je veći ugovor nego što je imao u Realu, javlja Marca. Tijekom sezone Hezonju se povezivalo s Panathinaikosom, grčkim klubom za koji je igrao po povratku iz Amerike. Također, spominjalo se da bi mogao otići u Partizan, no to je više bila želja navijača srpskog kluba nego realan scenarij. Potpis za Barcelonu došao je iz vedra neba. 

Htio je ostati u Realu

"Lijepo je što smo osvojili španjolsku titulu, ali osjećam se loše jer smo izgubili titulu prvaka Europe u najlošijoj utakmici godine. Ovo mi puno znači. Želio bih vratiti navijačima s još puno titula u predstojećim godinama.

Znate, osjećam se kao da su mi ova momčad i navijači obitelj. Primili su me otvorenih ruku dok su mnogi pričali s*anja o meni. Zato želim još dvije godine biti tu i uzvratiti ljudima u Madridu za sve lijepo što mi pružaju", govorio je nakon poraza u finalu Eurolige.

Hezonja je prošle godine s Realom postao prvak Europe. Stigao je prije dvije godine u Kraljevski klub te je postao jedan od najboljih igrača madridske momčadi. U odsustvu Bojana Bogdanovića krucijalan će biti i za hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre od 2. do 7. srpnja.

Pročitajte više