Na utakmici Njemačke i Škotske vidjeli smo novost oko VAR-a. Navijači oduševljeni

Foto: Profimedia

NJEMAČKA je na otvaranju Europskog prvenstva na minhenskoj Allianz Areni deklasirala Škotsku 5:1. Domaćin Eura bio je prejak za Škote te im je zabio tri gola već u prvom poluvremenu, u kojem je Škotska ostala i s igračem manje. U drugom dijelu Nijemci su mirno priveli susret kraju i zasjeli na čelo skupine A, u kojoj su još Švicarska i Mađarska.

Njemačka je mogla puno uvjerljivije slaviti protiv Škota. Gosti su zabili gol bez da su uputili šut u okvir (Rudiger je zabio autogol), imali su puno šansi, a poništen im je i gol koji je postigao Niklas Füllkrug. Zanimljiva situacija dogodila se u 25. minuti, i to je bila inovacija UEFA-e oko VAR-a. Jamal Musiala srušen je u kaznenom prostoru, a sudac utakmice Clement Turpin pokazao je na bijelu točku. Ipak, nakon intervencije VAR-a promijenio je odluku.

Novitet je da je odluka suca objašnjena i prikazana na velikom ekranu na stadionu pa su gledatelji odmah mogli vidjeti što se dogodilo.

"Kazneni udarac je poništen. Prekršaj je počinio igrač Škotske s brojem 11 izvan kaznenog prostora", pisalo je na ekranu, a na društvenim mrežama fanovi su oduševljeni ovom inovacijom UEFA-e. Ista situacija se ponovila i kod poništenog gola Füllkruga pri kraju utakmice. Gledatelji su mogli na semaforu vidjeti da je zbog zaleđa poništen pogodak napadača Dortmunda. 

Pročitajte više