Najemotivniji trenutak nereda na Copi. Nunez u zagrljaju sina kojeg je spasio šakama

Screenshot: X

DARWIN NUNEZ po lošem će pamtiti polufinale Copa Americe u kojem je njegov Urugvaj izgubio od Kolumbije (0:1), a on morao šakama krčiti put kroz suparničke navijače kako bi spasio svoju obitelj koju su ti isti na tribinama maltretirali. Nije bio jedini Urugvajac koji se s terena preselio u publiku, ali onaj je o kojem svjetski mediji danas najviše pišu.

Kaos u Charlotteu nastao je nakon utakmice, a snimke najviše prikazuju napadača Liverpoola i urugvajske reprezentacije kako odbija napade kolumbijskih navijača, prima udarac i zadaje ih probijajući se prema svojim najmilijima. Nakon što je sve završilo, snimljena je za mnoge najpotresnija scena sinoćnjeg kaosa. Ona prikazuje Nuneza kako nosi i umiruje svoje dijete, nakon što ga je izvukao s tribina na kojima očito nije bilo dovoljno redara i policajaca. Snimku možete vidjeti ovdje.

Za naslov Argentina i Kolumbija

U naelektriziranom polufinalu pogodak odluke postigao je Jefferson Lerma u 39. minuti, kada je nakon kornera glavom iz blizine pogodio urugvajsku mrežu. Unatoč vodstvu Kolumbija se našla u problemima na samom kraju prvog dijela jer je tada drugi žuti karton zaradio Munoz.

Uz igrača manje Kolumbija je kroz cijelo drugo poluvrijeme izdržala urugvajske napade i sačuvala minimalno vodstvo koje je bilo vrijedno odlaska u finale. Najbolju šansu za Urugvajce propustio je Luis Suarez koji je u 72. minuti pogodio okvir vrata. Za trofej će se Argentina i Kolumbija boriti u noći s nedjelje na ponedjeljak, po srednjoeuropskom vremenu u 2 sata ujutro, u Miamiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.