"Nevjerojatno je kako se Donni Vekić sve poklopilo. Više neće imati ovakvu šansu"

Foto: Profimedia, Zorana Mandic/ATAImages/PIXSELL

DONNA VEKIĆ je u nevjerojatnom meču polufinala Wimbledona izgubila od Jasmine Paolini 6:2, 4:6, 6:7 i ostala bez prvog finala Grand Slama u karijeri. Bio je to jedan od najuzbudljivijih i najdramatičnijih mečeva u ženskoj konkurenciji u povijesti.

Tri sata su dvije sjajne tenisačice vodile borbu poen po poen, a na kraju je Talijanka imala više sreće i u maratonskom tie-breaku je izborila finale, u kojem će igrati protiv bolje iz meča Barbore Krejčikove i Elene Ribakine. Legendarni hrvatski trener Nikola Pilić za Index je rekao da je Vekić propustila nevjerojatnu šansu kakva se pruža jednom u životu.

Kako komentirate poraz Vekić u polufinalu?

Donna je ovaj meč morala dobiti u dva seta. Nije smjela dopustiti da se ode u treći set. U prvom setu je bila puno bolja, odigrala je odlično i dominirala je. I u drugom setu je bila puno bolja, imala je tri break-lopte i sve do 4:4 se činilo da je samo pitanje trenutka kad će Paolini pasti. I u trećem setu je imala ogromnu šansu. Uzela je tri breaka, imala je 2:0, a svojim servisima je kod 3:2 i 4:3 morala potvrditi break i prelomiti susret. Šteta jer ovakvu šansu više nikad neće imati.

Mislite da neće?

Naravno da mislim. Nevjerojatno je kako joj se na ovom Wimbledonu sve poklopilo. Sve joj se otvorilo do finala. Odigrala je pristojno polufinale i jedna ili dvije lopte su je dijelile od finala. Ne znam baš kad će opet imati takvu šansu.

Ovo je bilo najdulje žensko polufinale u povijesti Wimbledona. Vekić je na ovom turniru pet od šest mečeva igrala u tri seta, a meč protiv Paolini, pogotovo u trećem setu, pretvorio se u krvavu borbu obje igračice za svaki poen. Talijanka je do polufinala ipak imala puno manje posla. Mislite li da je umor kod Vekić na kraju presudio?

Ma ne. Nikako to ne bih rekao. Imala je i u tie-breaku 7:6. Tako da ne mislim da je umor bio presudan. Na trenutke je igrala fantastično i morala je tu bolju igru konkretizirati i puno ranije završiti meč. Ako napravite tri breaka u trećem setu, onda ne možemo govoriti o umoru. Da bi uzeo protivniku tri servisa, moraš biti svjež, tako da ne bih umor krivio za poraz. Jednostavno nije bilo sreće u nekim trenucima. U tie-breaku su joj neke loptice za milimetar bile vani. Šteta, po meni je zaslužila dobiti ovaj meč i plasirati se u finale.

U drugom polufinalu Čehinja Krejčikova je pobijedila Kazahstanku Ribakinu. Kakve bi Vekić u finalu imala šanse protiv Krejčikove?

Iskreno, očekivao sam da će Ribakina pobijediti i otići do kraja. Po onome kako je igrala, za mene je bila glavni favorit za naslov od sve četiri polufinalistice. Čehinja je vrlo dobra igračica, pokazala je to i ovom pobjedom i bila bi favorit da je Donna ušla u finale. 

Komentatori BBC-ja su ovo polufinale proglasili jednim od najboljih u povijesti ženskog tenisa na Wimbledonu. Slažete li se?

Bilo je uzbudljivo, dramatično i zaista se moglo uživati. Jako mi je žao što Donna nije ušla u finale. Imala je ogromnu šansu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.