Odlazi li Petković iz Dinama?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U DINAMU je ovog ljeta glavno pitanje samo jedno - hoće li Bruno Petković ostati u klubu? Najbolji igrač Jakirovićeve momčadi do ponedjeljka ima odštetnu klauzulu u visini od 2.5 milijuna eura, koju može aktivirati tko hoće. Petković je imao jako dobru prošlu sezonu te je za taj iznos zanimljiv nekim klubovima iako nije igrao bitniju ulogu na Euru.

Grci pišu da je za njega jako zainteresiran PAOK, kojemu nije toliki problem odšteta kao što su navodni Petkovićevi zahtjevi. Tamošnji mediji pišu da on traži barem dva milijuna eura plaće po sezoni, ali na tome su svi tekstovi stali i o toj temi se već par dana u Grčkoj ne piše.

Ušao u zadnju godinu ugovora

Petković je ušao u zadnju godinu ugovora u Dinamu prema kojem zarađuje 800.000 eura po sezoni te bonuse. Oni su njegovu plaću mogli dovesti do nešto više od milijun eura, ali i bez bonusa je Petković i dalje najplaćeniji Dinamov igrač.

Bolje uvjete dobio je prošlog ljeta, kad je također bio jako blizu odlaska iz Maksimira. Petkovića je želio Nenad Bjelica u Trabzonsporu, taj posao je bio pri kraju, ali je onda Dinamo uletio s boljim ugovorom i ostao je.

To se pokazalo fantastičnim potezom jer je Petković Dinamo vodio do osmine finala Konferencijske lige i, što je bilo puno važnije, odveo ga je do naslova prvaka i osvajanja SuperSport Kupa. Petković je sam dobivao važne utakmice, potpuno se podredio momčadi i bio je ključan Jakirovićev igrač.

Izvor: Sofascore

Vrlo indikativan govor na Trgu

Dinamo je ludu i na kraju iznimno uspješnu sezonu spektakularno proslavio na glavnom zagrebačkom trgu. U svom tom ludilu mikrofon je u ruku uzeo i sam Petković, čiji govor su tisuće navijača popratile zvižducima.

"Nikad nemojte zaboraviti ono što je bilo prije, bez obzira na to je li netko dao prst ili ruku. Tišina! Jedan pozdrav s gospodinom s kojim uopće nisam imao toliki doticaj i uopće nismo toliko dobri bili, ali je dao za Dinamo jako puno - Mirko Barišić.

Drugi pozdrav - za mladu damu koja je dala za Dinamo više od dvadesetak godina, za Vlatku Peras. Pozivam sve navijače Dinama da budu gospoda i zahvale svima za to što su napravili za Dinamo i da pozovemo Velimira Zajeca da povede Dinamo u bolje sutra", rekao je Petković uz dosta čudnih pogleda među novim Dinamovim vodstvom.

Nije tajna da je Petković uz "senatore" Arijana Ademija, Stefana Ristovskog i još neke bio blizak s bivšom vladajućom garniturom, ako ništa drugo, onda svakako bliži nego s novom. I nisu zadovoljni načinom na koji je stara garnitura "odrezana". No nije to, naravno, glavni razlog zašto Petković razmatra svoje opcije.

Vrijeme je za transfer

Jedan od najboljih igrača u novijoj Dinamovoj povijesti vjerojatno osjeća da je klubu dao sve što je mogao i smatra da mu je na pragu 30. godine vrijeme da napravi još jedan pravi transfer. Svjestan je da bi sljedećeg ljeta kao slobodan igrač imao više manevarskog prostora, ali do sljedećeg ljeta - tko živ, tko mrtav.

Teško je očekivati da će do ponedjeljka netko aktivirati njegovu klauzulu, ali nije nemoguće. Isto tako je teško očekivati da će mu Dinamo nakon isteka roka za tu klauzulu raditi previše problema ako neki klub dođe s konkretnom ponudom. Na kraju krajeva, ne bi bilo ni fer.

Dinamo je svjestan da bi mogao ostati bez Petkovića, pa je vrlo rano krenuo po Diona Drenu Belju. Igraču Augsburga Dinamo je bio zanimljiv, ali mu nije mogao jamčiti mjesto u momčadi baš zato što ne zna što će biti s Petkovićem. A to dovoljno govori.

Petković puno bliže odlasku nego ostanku

Kako trenutačno stvari stoje, veliko bi iznenađenje bilo da Petković nakon ovog prijelaznog roka ostane u Dinamu. To bi se eventualno moglo dogoditi ako bi mu Dinamo ponudio još bolji ugovor od ovoga koji ima sad. S obzirom na novu financijsku politiku u klubu to se vjerojatno neće dogoditi.

Trebalo bi jer Dinamo igrača blizu njegove kvalitete neće lako naći, osobito ne uz politiku da ne želi puno plaćati za pojačanja. Novi ljudi iz kluba Petkovića moraju uvjeriti da je važan za Dinamo i nagraditi ga novim ugovorom za sve što je napravio.

Ako već nije kasno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.