Oleg Butković: Podrška Jeličiću. Jedva čekam njegove nove komentare

NEKADAŠNJI nogometaš Hajduka i Dinama Joško Jeličić svojim je komentarima u HRT-ovoj emisiji uoči Eura uzburkao javnost. Njegove izjave o Srbima, afričkim kolonijama i Nepalcima izazvale su brojne reakcije. HRT se ogradio od stavova bivšeg igrača, a izjave stručnog analitičara nacionalne televizije podijele su javnost. Tako je HDZ-ovac Oleg Butković javno stao u njegovu obranu.

"Podrška Jošku Jeličiću! Dežurni moralisti u Hrvatskoj šute kad se najbrutalnije vrijeđa one koji nisu "njihovi”, a sada su se digli na "zadnje noge" jer je Joško bio jednako razigran u izričaju kao i inače. Jedva čekam njegove nove komentare", napisao je Ministar mora i prometa na svom Facebooku.

Podsjetimo, evo koje su Jeličićeve izjave kontroverzne.

"Srbi? već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako."

"Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako."

Komentirajući ekspertize da Hrvatskoj nedostaje brzine u odnosu na konkurente, objasnio je to time da Hrvatska nije imala afričke kolonije, pa zato ne može otamo crpiti igrače s navedenim karakteristikama te poentirao sarkastičnim prijedlogom.

Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku?"

"Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. Francusku neću ni spominjati. A Jeremy Doku u Belgiji? Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku?"

"S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri."

Pročitajte više