Olmo: Igrao sam u Vukovaru. Osjetio sam da moram pomoći Hrvatskoj

DANI OLMO dao je velik intervju Asu pred utakmicu osmine finala Lige prvaka u kojoj s RB Leipzigom gostuje kod Real Madrida. Španjolski reprezentativac koji je blistao igrajući za Dinamo u razgovoru je govorio i o Luki Modriću i njegovom značaju za Real i nogomet, a spomenuo je i Hrvatsku i otkrio zašto pomaže djeci u njoj.

Luka Modrić je u zadnjoj godini ugovora s Realom i zasad je nepoznato gdje će nastaviti karijeru. Spominjao se njegov mogući odlazak u Saudijsku Arabiju, a piše se i da bi mogao u Inter Miami u kojem igraju Lionel Messi, Luis Suarez, Jordi Alba i Sergio Busquets.

"Siguran sam da drugi uče od Modrića"

"U Madridu je velika konkurencija. Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, ne samo na svojoj poziciji već i ukupno. Ali oni koji su stigli u klub, poput Eduarda Camavinge, Judea Bellinghama i Aureliena Tchouamenija su mladi. Siguran sam da uče od njega i drugih veterana, poput Tonija Kroosa. Poznajem Modrića, on je primjer na terenu i izvan njega. Od njega će svi učiti", rekao je Olmo.

Osvrnuo se i na pohvale koje je dobio od Pepa Guardiole, koji je rekao da je Olmo "superioran igrač, čija je budućnost blistava", i Luisa Enriquea prema kojem je Olmo "prekrasan igrač, top razine".

"Cijenim te riječi. Imao sam sreću raditi s Luisom Enriqueom, on mi je dao kontinuitet u reprezentaciji. Cijenim tu priliku. Puno sam od njega naučio, a to što je rekao me čini ponosnim", istaknuo je nekadašnji igrač Dinama, kojeg u Leipzigu više koriste na krilnim pozicijama nego u sredini terena.

"Igrači imaju obvezu igrati na više pozicija"

Ovako komentira pitanje da je dribler i razigravač koji ima 70-ak kilograma u svijetu jačih:

"Ne mislim da sam vrsta koja izumire, ali moguće je da nas je danas manje nego što nas je bilo. Tim bolje za mene. Nogomet se razvija, sve je manje 4-2-3-1 formacija, a sve više hibrida kao što su 4-3-3 ili 4-2-2-2. Igrači se prilagođavaju. Iako igram na krilu, i dalje se osjećam kao desetka. Idem između linija. I Modrić je desetka, ali on je svestran, igra između linija, njegovo je posljednje dodavanje.

Igrači danas imaju obvezu igrati na više pozicija. Važna je fleksibilnost sustava, nogomet je dinamičan, jednom si u sredini terena, drugi put na krilu", zaključio je taj dio pa odgovorio na pitanje o odricanju 1 posto plaće u humanitarne svrhe i podsjetio na svoje iskustvo igranja nogometa u Hrvatskoj.

"Imamo odgovornost prema društvu"

"Mi nogometaši imamo odgovornost. Ne samo pobjeđivati u utakmicama već i odgovornost prema društvu. Nakon što sam živio u Hrvatskoj, osjetio sam da moram pomoći. Pomagali smo djeci koja su izgubila nekog u ratu. Puno sam toga doživio u Hrvatskoj. Igrao sam utakmice u gradovima koji su bili bombardirani, poput Vukovara. Osjećao sam da na neki način moram pomoći Hrvatskoj i tim obiteljima", istaknuo je Olmo.

Pročitajte više