Ovo je sastav s kojim Dalić napada Španjolsku

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u subotu u 18 sati u Berlinu protiv Španjolske igra prvu utakmicu na ovom Europskom prvenstvu. Baš kao i prije 18 godina na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska će prvu utakmicu na Euru igrati na mitskom Olimpijskom stadionu, na kojem će imati gromoglasnu podršku svojih navijača.

Reprezentacija je u Berlin stigla u petak nešto prije podneva, odmara se u luksuznom Ritz-Carltonu u centru grada i maksimalno spremna dočekuje susret sa Španjolcima. Na treningu su, za razliku od onog dan ranije, bili svi igrači. Joško Gvardiol propustio je trening u četvrtak, ali je u petak normalno trenirao i njegov nastup nije upitan.

Dalić sastav zna odavno

"Sastav znam odavno, načisto smo što i kako želimo. Imamo i široku klupu, tu možemo napraviti dodatan progres. Bit ćemo sve bolji, nemam pravo žaliti se ni na što, nemam pravo biti pesimist, vjerujem u reprezentaciju", rekao je, između ostalog, Zlatko Dalić na press konferenciji uoči utakmice.

Hrvatski izbornik po običaju nije otkrivao sastav, ali on se dobro zna. Hrvatska će, ne bude li nekih neočekivanih promjena u zadnji trenutak, igrati u istom sastavu kao što je igrala protiv Portugala u pobjedi 2:1, u zadnjoj provjeri prije početka turnira.

Ne bi tu trebalo biti nikakvih iznenađenja. Zadnja linija bit će Gvardiol - Pongračić - Šutalo - Stanišić, a trojac u sredini se uvijek zna. Lijevo krilo igrat će Andrej Kramarić, na desnoj strani bit će Lovro Majer, a u sredini Ante Budimir.

Budimir ima prednost

Osasunin napadač briljirao je ove sezone u La Ligi, jako dobro poznaje španjolske stopere i on je očekivano dobio prednost u vrhu napada. Ivan Perišić trebao bi ući s klupe i to bi trebalo biti to što se tiče Hrvatske.

U reprezentaciji vlada oprez, ali i optimizam. Svi igrači su na press konferencijama ovog tjedna djelovali dosta samouvjereno, a Luka Modrić bio je opušten u petak navečer na Olimpijskom stadionu. Na presici je djelovao vrlo mirno, a svi strani kolege su nakon toga pričali samo o njemu.

Pitali su nas "je li dobro? hoće li puno igrati?", puno njih došlo je samo zbog hrvatskog kapetana. Novinari s BBC-ja pitali su nas je li ovo njegov "zadnji ples" i čudili se kad smo im rekli da će možda igrati i na Svjetskom prvenstvu...

Pročitajte više