Pogledajte novu ozljedu Anthonyja Davisa i bizarnih 25 sekundi koje su uslijedile

Screenshot: Twitter / NBA

ANTHONY DAVIS sinoć je doživio najnoviju u nizu ozljeda koje su mu obilježile karijeru, ali ispostavilo se da mu gležanj ovaj put nije teže stradao, pa je završio utakmicu i s 38 poena i 17 skokova predvodio LA Lakerse do važne pobjede kod Minnesota Timberwolvesa 123:111 u borbi za doigravanje.

Davis je ove sezone zbog ozljeda propustio 26 utakmica, a u prethodne dvije nije igrao u pola utakmica Lakersa i činilo se da ga čeka nova stanka u najgorem mogućem trenutku, posebno jer je dugo ostao ležati na parketu dok se oko njega i dalje odvijala igra, koja je prekinuta tek nakon prekršaja 25 sekundi kasnije.

VIDEO: Arena Sport

Tih 25 sekundi su među najbizarnijima na NBA parketima ove sezone. Wolvesi prvo nisu znali trebaju li nastaviti igru, a Rudy Gobert nije mogao napasti reket jer mu je Davis u agoniji bio na putu, pa je vratio loptu na tricu koju je suigrač promašio, nakon čega su Lakersi efektno zabili iz kontre.

I dalje valjda očekujući prekid, domaćini su u idući napad krenuli sa samo trojicom igrača, koji su uskoro izgubili loptu, da bi u idućem posjedu Lakersa konačno bio dosuđen prekršaj kojim je igra zaustavljena 25 sekundi nakon Davisova pada.

A tri sekunde?

Još je bizarnije to što je Davis cijelo vrijeme ležao u prostoru svog reketa, a suci mu ni u jednom trenutku nisu dosudili obrambene tri sekunde, čime bi zaustavili igru i dali slobodno bacanje Minnesoti, a Davisu dovoljno vremena da izvan parketa primi liječničku pomoć. Umjesto toga, Lakersi su zabili dva poena iz kontre, a zatim i jedno od dva slobodna bacanja.

Nakon time-outa Davis se čudesno oporavio i vratio u igru te do kraja pomogao Lakersima da dođu do sedmog mjesta i preskoče svoje sinoćnje protivnike. Do kraja sezone ostalo im je pet utakmica, a još imaju podjednake šanse da uđu u play-off direktno i da ispadnu čak i iz play-ina.

Pročitajte više