Pogledajte prve golove Eura 2024.

Foto: EPA

OVOGODIŠNJE Europsko prvenstvo upravo su otvorili domaćin Njemačka i Škotska. Utakmica se igra u Münchenu na Allianz Areni. Radi se o susretu skupine A, u kojoj su još Švicarska i Mađarska. Škotska obrana popustila je u ranoj fazi utakmice pa je Njemačka došla do ranog vodstva.

Pogodak za Njemačku postigao je Florian Wirtz, mladi superstar kojem u domovini tepaju da je njemački Messi. Kroos je sjajnom dugom loptom pronašao Kimmicha, a on je dodao Wirtzu, koji je sa 16 metara opalio iz prvog dodira. Škotski vratar Gunn bio je na tom udarcu, ali je uspio odbiti loptu tek na vratnicu, od koje se odbila i završila u mreži već u 10.minuti.

Devet minuta kasnije strijelac drugog gola bio je Jamal Musiala. Probili su Nijemci desnu stranu škotske obrane, a Kai Havertz je zavaljao svog čuvara i zatim odigrao povratno dodavanje za Musialu, koji je neobranjivo pogodio za povećanje vodstva.

U 44. minuti pao je treći gol Njemačke. Turpin je nakon VAR pregleda dosudio kazneni udarac zbog prekršaja Porteousa na Gundoganu. Osim toga, Porteous je dobio i izravni crveni karton zbog prekršaja kojim je skrivio penal. Golove pogledajte OVDJE.

Pročitajte više