Rodri: Ne vidim imena, vidim samo Hrvatsku

U SUBOTU od 18 sati u Berlinu prvo kolo skupine B Eura igraju Španjolska i Hrvatska. Pred novinare su stali izbornik Furije Luis De la Fuente i veznjak Cityja Rodri. 

''U ovom trenutku osim Laportea svi su zdravi i dostupni. Tako i Dani Olmo", rekao je izbornik Furije, a onda je dobio pitanje misli li da je njegova ekipa favorit protiv Hrvatske. 

"Što znači biti favorit? To se mora pokazati na terenu. Imamo dovoljno potencijala da to realiziramo. Sutra igramo protiv jedne nogometne svjetske sile i moramo biti na vrlo visokoj razini", rekao je De la Fuente, a onda je derbi s Hrvatskom najavio Rodri.

''Što reći o Hrvatskoj? Jako se dobro poznajemo. I mi i oni svoju igru temeljimo na veznom redu. Hrvatska ima tri ponajbolja vezna igrača na svijetu. Ekipa je koja stalno ima odličan tajming u važnim susretima. Morate znati da imaju veterane koji se itekako znaju natjecati.

Rodri: Ne vidim igrače, vidim Hrvatsku 

Kad pričamo o Hrvatskoj, onda ne vidim igrače. Vidim Hrvatsku kao momčad. Da, imaju Modrića, ali ne igramo protiv imena, nego protiv Hrvatske. Njihova momčad ima jako puno oružja. Pobijedili smo ih u finalu Lige nacija, ali ne mogu jamčiti da ćemo to ponoviti.

Morat ćemo igrati kao što smo igrali u tom jako teškom finalu. Brojač se sad vraća na nulu", rekao je Rodri, a potom komentirao suigrača iz Cityja Joška Gvardiola:

''Razgovarat ću s našim krilnim igračem koji će igrati na njegovoj strani. Gvardiol je jedan od fantastičnih dodataka hrvatske reprezentacije. Fenomenalno se prilagodio na lijevoj strani i jasno je da će to igrati protiv nas.''

Pročitajte više