Saka dirao loptu rukom uoči penala za Englesku? Pogledajte novu snimku

Screenshot: X

NAKON gotovo mjesec dana Europskog prvenstva u Njemačkoj, preostalo nam je samo finale. Drugi put u nizu do te faze stigla je Engleska. Momčad Garetha Southgatea u polufinalu je preokretom pobijedila Nizozemsku 2:1 i izborila ogled sa Španjolskom za trofej europskog prvaka. Nizozemci su rano poveli prekrasnim golom Xavija Simonsa, no Harry Kane je brzo uzvratio iz jedanaesterca. Kada se činilo da će susret ići u produžetke, ukazao se Ollie Watkins i pogodio u 90. minuti.

Ipak, po mnogima je kazneni udarac koji je dosuđen za Englesku, a zatim i realiziran, vrlo kontroverzan. Kontakt između Kanea i Denzela Dumfriesa nije upitan, no došao je nakon što je Kane već uputio udarac prema golu i promašio. Sudac Felix Zwayer je nakon pregleda snimke odlučio da se radi o startu za najstrožu kaznu.

Je li Saka igrao rukom?

Također, na ponovljenoj snimci dobar dio ljudi smatra kako je moguće uočiti da je prije kontakta Kanea i Dumfriesa Bukayo Saka dirao loptu rukom, a cijelu situaciju koja je prethodila odluci pogledajte OVDJE.

Na snimci je vidljivo kako je Saka pokušao kontrolirati loptu tijelom, a zatim se ona odbija prema ruci. Igranje rukom nakon što se lopta odbila od tijela često se isticalo kao dopušteno. Trenutak kasnije, prema lopti je zamahnuo Kane, a Dumfries ga je u pokušaju bloka udario.

Suca kritizirali i Englezi

Odluku suca Zwayera kritizirali su i bivši engleski reprezentativci Jamie Carragher i Gary Neville, razočaran je bio i nizozemski kapetan Virgil van Dijk, a bivši nizozemski reprezentativac Pierre van Hooijdonk bio je najoštriji i pozvao je UEFA-u da ga sankcionira:

"Mogu zahvaliti Felixu Zwayeru. Stvarno ga treba staviti na crnu listu. Strašno. Također u drugom poluvremenu... sudio je faul u duelu s Codyjem Gakpom gdje je jednostavno ponovno zasvirao, deset metara od linijskog suca. To su trenuci koji su bili ključni u ovoj utakmici."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.