Sigurdsson objavio konačan popis Hrvatske za OI. Otpala su tri igrača

Foto: Vjeran Zganec Rogulja /PIXSELL

NAKON tri dana predaha, hrvatska muška rukometna reprezentacija u četvrtak je u Opatiji nastavila s pripremama za Olimpijske igre u Parizu. Izbornik Dagur Sigurdsson okupio je u opatijskom hotelu Ambasador 18 rukometaša od kojih će 17 put Pariza, dok je Ivano Pavlović pozvan da sudjeluje u treningu i bude pri ruci za slučaj ozljede nekog od vanjskih igrača.

Prekobrojni su nakon prve faze ostali Filip Ivić, Marko Mamić, Mateo Maraš i Ivano Pavlović, ali Pavlović nastavlja trenirati s reprezentacijom i u Opatiji.

Popis 17+1 igrača za OI je sljedeći:

Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Sandro Meštrić (Kielce), Marin Jelinić (Pick Szeged), Lovro Mihić (Wisla Plock), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Zagreb), Zvonimir Srna (Zagreb), Josip Šarac (Goeppinger), Tin Lučin (Wisla Plock), Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt), Ivan Martinović (Melsungen), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Veron Načinović (Montpellier), Nikola Grahovac (Balingen-Weilstetten), Marin Šipić (Kriens-Luzern), Ivano Pavlović (Izviđač).

U opatijskoj dvorani Marino Cvetković, izbornik i stručni stožer brusit će formu za šesti nastup Hrvatske na Olimpijskim igrama. Uz nastavak poboljšanja tjelesne spreme intenzivno će se raditi na igri - njezinom ubrzanju, kvalitetnijem i boljem postavljanju u obrani te analizi suparnika. Početkom sljedećeg tjedna, u utorak reprezentacija će imati još jednu provjeru prije nastupa na OI-ju, u Chartresu će odigrati prijateljski susret s Francuskom, domaćinom OI-ja i braniteljem naslova iz Tokija te jednim od glavnih kandidata za novo zlato. Ta bi utakmica trebala izborniku pokazati na čemu još eventualno mora raditi posljednjih tjedan dana.

Sigurdsson objasnio zašto Šarac, a ne Maraš

"Morat ćemo se više baviti detaljima naše taktike, kako u obrani tako i u napadu. Slijedi završno uštimavanje forme, moramo održati igrače fizički spremnim za sve utakmice koje nas očekuju", kazao je izbornik Sigurdsson, a onda i objasnio neke od svojih odluka vezanih za konačni odabir igrača za Pariz, prvenstveno zašto je odabrao Josipa Šarca, a ne Matea Maraša:

"Šarac može igrati u napadu, a pomoći nam i u obrani. Kada možete povesti samo 14 igrača na natjecanje, tada je teško odabrati specijalista samo za obranu ili samo za napad." Najavio je Sigurdsson i utakmicu protiv Francuske: "Utakmica protiv Francuske je vrlo važna. Kao prvo, moramo se vratiti u naš ritam kakav smo imali u Prelogu te napraviti novi korak kako bismo bili spremni za naredne protivnike."

Iskusni igrači Mario Šoštarić i Tin Lučin kazali su kako ni u ova protekla tri dana nisu samo odmarali u krugu obitelji, već su nastavili s treninzima.

Igrači su zadovoljni

"Nismo skroz stali, malo smo i trenirali u ova tri dana i svi smo se živi i zdravi vratili u Opatiju. Čeka nas još ta utakmica s Francuzima, oni su olimpijski prvaci, sigurno će biti teška utakmica, ali to će biti test da vidimo gdje smo u ovom trenutku", rekao je Šoštarić.

"Malo smo napunili baterije, ali smo i nastavili s treninzima kako bismo ostali fit. I mi i stožer možemo biti zadovoljni kako smo radili, najbitnije je da nije bilo ozljeda. Nadam se da je teži dio iza nas, sada ćemo više raditi na taktici nego na fizičkoj pripremi", dodao je Lučin.

Hrvatska je na OI-ju u Skupini A s Japanom (27. srpnja, 14 sati), Slovenijom (29. srpnja, 11 sati), Njemačkom (31. srpnja, 11 sati), Švedskom (2. kolovoza, 14 sati i Španjolskom (4. kolovoza, 21 sat). Četiri najbolje reprezentacije iz obje skupine izborit će nastup u četvrtfinalu koje se, kao i cijela završnica turnira, igra u Lilleu od 7. kolovoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.