Talijani: Gotovo je. Dalićeva nova uzdanica radi rekordan transfer

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

PREMA pisanju talijanskog insajdera Gianluce Di Marzija, Marin Pongračić, koji je tamo prozvan i hrvatskim kraljem skandala zbog svojih sukoba s trenerima, uskoro bi trebao i službeno napustiti Lecce. Iako se danima spekuliralo o tome kako će otići u neki jači klub u Serie A, čini se kako je sve dogovoreno s francuskim Rennesom, a Talijani donose detalje transfera.

U Rennes ide kao želja sportskog direktora Massare, a odlučio je Lecceu platiti 15 milijuna eura odštete, što je rekord za Pongračića te četvrti najveći u povijesti Leccea. Di Marzio navodi i kako ga je Lecce doveo iz Wolfsburga za 1.6 milijuna eura te će na njemu zaraditi gotovo deseterostruko. Talijanski mediji pisali su da Lecce za hrvatskog stopera traži i do 20 milijuna eura, ali je pronađen kompromis.

U prošloj sezoni Pongračić je upisao 38 nastupa za Lecce u Serie A i talijanskom kupu, a sjajnom sezonom zaslužio je i povjerenje Zlatka Dalića pa je tako na Euru startao protiv Španjolske i Italije. Dvadesetšestogodišnjeg stopera Transfermarkt procjenjuje na sedam milijuna eura vrijednosti, a u karijeri je još igrao za Munchen 1860, Red Bull Salzburg, Wolfsburg i Borussiju Dortmund.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.