Bernardić sazvao pressicu nakon što ga je Kosor izbacio: "Kosor siluje demokraciju!"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je predsjednika Skupšine Darinka Kosora da "siluje demokraciju", nakon što mu je Kosor na početku današnje sjednice zabranio govoriti o požaru u CIOS-u i isključio ga sa sjednice.

Bernardić je nakon izbacivanja sa sjednice sazvao konferenciju za novinare s koje je poručio da Kosoru nije važna zaštita zdravlja građana i djece, nego koristi poslovničke mogućnosti da bi "silovao demokraciju".

Na prošloj sjednici ograničena je rasprava zastupnicima, a sada ih se izbacuje iz Gradske skupštine, koja u zadnja tri mjeseca o ničemu nije raspravljala. "Sljedeći je korak da možda jednostavno više ne bude Gradske skupštine", rekao je Bernardić.

Klub SDP-a je tražio da gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić izvijeste zastupnike o požaru u CIOS-u - u vezi razvoja događaja od jučer i utjecaja požara na zdravlje Zagrepčana koji žive u neposrednoj blizini požarišta.

"Iz medija smo informirani da su plinovi koji se na požarištu oslobađaju pri izgaranju teških metala i PVC-a iznimno štetni toksini - dioksini i furani, zbog čega se preporuča djeci da ne idu danas u vrtić, a građanima da zatvaraju prozore", istaknuo je Bernardić.

Šef zagrebačkog SDP-a rekao je kako je jučer posjetio mjesto akcidenta i vidio iz blizine od 10 metara kako gore olupine automobila, pa je minumum odgovornosti da gradonačelnik odnosno pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijeste Skupštinu o načinu zbrinjavanja i oporabe otpada, te o poduzetim mjerama zaštite.

Na dnevnom redu današnje sjednice su i točke koje se odnose na smještanje stambenih zgrada kraj potencijalnih mogućih odlagališta otpada, kaže Bernardić, zbog čega o svemu treba dobro raspraviti i dobiti izvješće gradonačelnika i nadležnih tijela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.