Imenovani pročelnici tri nova zagrebačka gradska ureda

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

POZNATA su imena pročelnika tri nova zagrebačka gradska ureda. Nove pročelnike objavio je danas tajnik gradskog poglavarstva, Vidoje Bulum.

"Imamo novi ured za EU fondove. Imali smo testiranje prošli tjedan i izabrana je kolegica Jelena Rico. Njeno imenovanje bit će 10.10. jer na bivšem radnom mjestu ima otkazni rok od mjesec dana. Pročelnica za javnu nabavu je Anica Tavra i ona počinje odmah raditi", istaknuo je Bulum.

Problematiku branitelja prije je pokrivao Ured za zdravstvo i branitelje. On sada postaje samostalan, a na njegovu čelu bit će Vesna Helfrih. I drugi gradski uredi dobili su nove čelne ljude.

"Jasminka Lukač imenovana je u Gradskom uredu za imovinu, a kako taj ured obavlja poslove i državne uprave, moramo zatražiti suglasnost Ministarstva pravosuđa. U uredu za izgradnju zgrada izabran je Dinko Bilić, koji je dobio rješenje od gradonačelnika. U uredu za gospodarstvo izabrana je Mirka Jozić", rekao je Vidoje Bulum.

Uskoro bi trebali biti poznata i imena direktora podružnica Holdinga. Sutra je zadnji dan natječaja, a gradonačelnik Milan Bandić komentirao je njegov tijek.

"Uvjeren sam s obzirom na situaciju i zadaću koju treba odraditi na razini podružnica, da će se javiti kompetentni ljudi, ne politički podobni i ne dovođeni na halove. Depolitizacija upravljačke funkcije u javnim poduzećima Grada Zagreba i letvica koju smo stavili u Gradskoj skupštine za zastupnice i zastupnike se demonstrira pri izboru novih pročelnika, članova uprave Holdinga, a to će biti slučaj i s podružnicama", poručio je Bandić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.