Konzumu zabranjeno da ljudima vadi krv

Foto: Konzum

MINISTARSTVO zdravlja zabranilo je Konzumu Ivice Todorića da u svojim trgovinama obavlja laboratorijske pretrage.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja jučer je obavila nadzor u Konzumu, te uvidjela da se u njihovim prostorijama obavlja vađenje krvi i obrada laboratorijskih nalaza.

"Nadzorom je utvrđeno da se medicinsko-biokemijska djelatnost obavlja bez propisanog odobrenja o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika. Zapisnikom je izdano usmeno rješenje o zabrani rada nakon čega slijedi izdavanje pisanog otpravka usmenog rješenja i pokretanje optužnog prijedloga protiv poliklinike i odgovorne osobe u poliklinici koja je obavljala navedenu djelatnost", priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

 
 
 

Najavili pretrage iako nisu imali dozvolu

Podsjećamo, Konzum Ivice Todorića prethodno je na svojim internetskim stranicama objavio reklamu "AVIVA laboratorijski paketi od sada i u Vašem susjedstvu", kojom obavještava kupce da je i u njihovim trgovinama sada moguće obaviti laboratorijske pretrage.

"Obavljanje laboratorijskih pretraga vrši se u zasebnim prostorijama prodajnih mjesta Konzuma, u kontroliranim uvjetima koji udovoljavaju zahtjevima zdravlja i sigurnosti, a sve analize obavljaju se u medicinsko - biokemijskom laboratoriju Poliklinike AVIVA. Nalaze možete podići idući dan ili ih dobiti elektronskom poštom isti dan", poručili su iz Konzuma, uz raspored trgovina u kojima je na određene datume moguće obaviti pretrage. Prve pretrage obavljale su se jučer, 19. svibnja, u Konzumovom centru u Gajnicama.

Poliklinika AVIVA u sudskom je registru zavedena kao klinika za ortopediju, internu medicinu, psihijatriju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radiologiju, opću kirurgiju, ginekologiju, oftalmologiju, kliničku farmakologiju i citologiju, dermatologiju, urologiju, otorinolaringologiju, medicinu rada i onkologiju s dijagnostikom i rehabilitacijom sa medicinsko-biokemijskim laboratorijem. Osnivač Poliklinike AVIVA je Agrokor Ivice Todorića.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.