Nakon 58 dana: Radnice DTR-a prekinule štrajk, stigle im dvije plaće!

Foto: Damir Krajač (Cropix)

 "S DANAŠNJIM danom poslodavac je izvršio uplate dviju plaća i dviju naknada za prijevoz radnicama DTR-a, čime su se stekli uvjeti za prekid štrajka", stoji u obavijesti o prekidu štrajka u Domaćoj tvornici rublja (DTR). 
 
Kako je potvrdio Mario Iveković predsjednik Novog sindikata u ponedjeljak će radnice otići na posao u pogon u Brckovljanima, a od utorka će većina radnica početi koristiti neiskorišteni godišnji odmor od 2012. godine.  Radnice DTR-a štrajkale su 58 dana, a za to vrijeme imale su više prosvjednih šetnji Zagrebom s transparentima. 
 
"Koristimo priliku da se zahvalimo svim medijima i građanima koji su radnicama DTR-a pružali podršku tijekom dvomjesečnog štrajka", stoji na kraju obavijesti.
 
Podsjetimo kako su se radnice borile za isplatu svojih plaća ali i pokretanje proizvodnje i povratak na svoja radna mjesta. Obraćale su za pomoć Vladi, ali su svoje poruke uputile i novim vlasnicima DTR-a Anti Nobilu i Milanu Cariću, koje su pozivale da im se obrate i prekinu neizvjesnost o budućnosti tvrtke.
 
"Mi ne možemo više hodati ovako po ulici. Želimo raditi u svojim proizvodnim halama. Neka se obrate radnicima da znamo što nam je dalje za činiti. Mi ne primamo svoje plaće. Zadnja plaća je bila za veljaču i to 2.200 kuna", rekla je jedna od radnica tijekom posljednjeg prosvjeda na Markovu trgu. 
 
Radnice su nekoliko puta pozvale Vladu, predsjednika Josipovića i ostale institucije da im pomognu u borbi za njihova radnička prava. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.