Nakon 7 godina otvorena škola na zagrebačkom Kozjaku

Foto: Ilustracija

POČINJE drugo školsko polugodište, a više od pola milijuna učenika u Hrvatskoj vraća se na nastavu. Od toga, danas je nazad u školske klupe krenulo sto tisuća zagrebačkih osnovnoškolaca i srednjoškolaca, kojima je sreću poželio pročelnik zagrebačkog ureda za kulturu Ivica Lovrić. "Nadamo se da su se uspjeli odmoriti i nekako skupiti motivaciju za nastavak lijepog ali i napornog učeničkog života", rekao je Lovrić.

A početak polugodišta posebno je razveselio 55 učenika osnovne škole Jordanovac, područnog odjela Kozjak, koja nije bila u funkciji 7 godina. "Mi smo je danas stavili u funkciju, i sa najboljim željama da ovdje puno bude puno odličnih đaka, puno dobrih ocjena, a što manje jedinica, otvaram ovu školu. Želim vrijednim djelatnicima škole puno uspjeha, a djeci dobrih rezultata, ravnatelju da vodi školu manirom dobrog gospodara", izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Područna škola Kozjak, poznata i kao mala škola, za sada ima učenike od prvog do trećeg razreda, a nastava će se održavati u jednoj smjeni, a uveden je i boravak. Za iduću godinu planirano je i proširenje. "Sljedeće godine idu četiri razreda u pun kapacitet, sljedeće godine pretpostavljamo još osamdeset, devedeset učenika i to je onda to", izjavio je ravnatelj osnovne škole Davor Krnjeta.

Škola je moderno uređena i posebno prilagođena razrednoj nastavi, a investicija i obnova škola stajala je oko 4 milijuna kuna. A u novoj godini kreće se i sa obnovom i otvaranjem drugih škola, iduća je uskoro na redu, komentirao je pročelnik gradskog ureda za kulturu Ivica Lovrić.

"Mi ćemo evo uskoro otvoriti i nadograđenu školu Brestje, u koju su učenici krenuli danas, ali evo nismo stigli otvoriti. I spomenut ću samo da smo prije četiri godine imali dvadeset i tri osnovne škole koje su radile u tri smjene, a evo do danas je ostala samo osnovna škola Brestje koja je radila u tri smjene, međutim nakon završetka ovih radova neće biti ni ona", rekao je  Lovrić te nadodao kako unatoč recesiji intenzivno rade na novim projektima za ovu godinu.

"Možemo najaviti uskoro otvaranje nadograđenog djela OŠ Brestje, pa dječjeg vrtića u Vugrovcu i tako dalje. Mi pripremamo desetak projekata na kojima se radi ili će se raditi u ovoj kalendarskoj godini kad su u pitanju škole."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.