Nastavak radova na remontu pruge Borongaj–Dugo Selo

Ilustracija: Arhiva

NASTAVLJAJU se radovi na remontu pružne dionice Borongaj - Dugo Selo, i to radovima na lijevome kolosijeku dionice Dugo Selo - Sesvete. Tako će od danas, do 24. siječnja prijevoz putnika biti organiziran na poseban način, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Budući da će zbog radova željeznički promet između kolodvora Dugo Selo i Sesvete teći samo jednim kolosijekom, na snazi će biti posebna regulacija željezničkog prometa, zbog čega su moguća manja odstupanja od voznog reda vlakova u zagrebačkome željezničkom čvorištu.

Na dionici Dugo Selo - Sesvete lijevi će kolosijek biti zatvoren za željeznički promet. od 13. do 15. siječnja od 8.30 do 11.10 sati, od 16. do 24. siječnja od 8.30 do 13.50 sati.

U toj fazi remonta putnike svih gradsko-prigradskih vlakova prevozit će autobusi na relaciji Sesvete - Dugo Selo i obratno.

Brzi i putnički vlakovi iz smjera Varaždina, Koprivnice, Osijeka, Novske i Vinkovaca te obratno vozit će prema voznome redu na čitavoj relaciji.

Dionica Borongaj - Dugo Selo najprometnija je dionica međunarodnoga prometnog koridora X. u Hrvatskoj. Obnova dionice duge 16 kilometara počela je 23. rujna, vrijednost zahvata iznosi 230 milijuna kuna, a završetak cijelog projekta predviđen je u ljeto ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.