Počinje 7. ZeGeVege festival održivog življenja

Foto: ZeGeVege.com

DANAS od 9 do 21 sat i sutra, 6. rujna od 9 do 19 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se 7. ZeGeVege festival održivog življenja, u sklopu poznatog međunarodnog festivala Veganmanija.

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj, cijenjen je i prepoznatljiv po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, proizvodi koji nisu testirani na životinjama i proizvodi prijateljski prema okolišu, a posvećen je zdravom i održivom življenju te dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.

Ovogodišnji ZeGeVege festival rekordan je jer će se na njemu predstaviti više od 80 izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i inovacija te kozmetike koja nije testirana na životinjama. Bit će prisutni i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative, a nudit će se i informacije za turiste.

Program ZeGeVege festivala danas će svečano otvoriti gradonačelnik Milan Bandić u 13 sati. ZeGeVege festival posjetit će i predsjednik Ivo Josipović, u subotu, 6. rujna između 9:30 i 10:30 sati.

Posjetitelji će moći sudjelovati u tomboli s mnoštvom vrijednih i atraktivnih nagrada, kušati vegansko pivo, provozati smoothiecikl, pogledati inovacije poput električnog bicikla i automobila, vege izlog i video projekcije s tematikom prava životinja i veganstva, edukativno reciklažno dvorište i druge zanimljivosti. U ponudi ZeGeVege festivala bit će i biljna hrana za pse i mačke, ekološko voće i povrće, besplatna šminkanja i friziranja, brojne degustacije, a podijelit će se i brošure s receptima.

Brojni glazbenici, plesne skupine i performeri koji podržavaju održiv način življenja te zaštitu i prava životinja izmjenjivat će se oba dana, tijekom 22-satnoga glazbeno-scenskoga programa, na pozornici i čitavome Trgu bana Jelačića na kojem se održava ZeGeVege festival.

Ove godine očekuju se i izlagači iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Srbije, svi posjetitelji dobit će edukativnu brošuru, a svoj rad predstavit će i neprofitne udruge i ekološki obiteljski poljoprivrednici. ZeGeVege festival dio je međunarodne manifestacije Veganmanija koja se održava u Beču, Münchenu i u još petnaest drugih europskih gradova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.