Radovi na pruzi: Poseban prijevoz putnika na relaciji Borongaj - Sesvete

Foto: Arhiva

U SKLOPU obnove dionice Borongaj - Dugo Selo, od danas do srijede, vrijedit će posebna regulacija prometa u zagrebačkom prometnom željezničkom čvorištu, izvijestili su iz HŽ-a.

Radovi će se odvijati na dionici između Sesveta i Borongaja pa će prijevoz putnika biti organiziran tako da između zagrebačkog Glavnog kolodvora i kolodvora Sesvete neće voziti vlakovi u gradsko-prigradskome prijevozu. Umjesto prigradskih vlakova na relaciji Sesvete - tramvajsko okretište Borongaj vozit će posebna ZET-ova autobusna linija broj 610. Od Borongaja putnici će moći nastaviti putovanje redovitim tramvajskim linijama.

Dok je na snazi takva regulacija prometa, željezničke prijevozne karte vrijedit će na posebnoj autobusnoj liniji 610 kao i na tramvajskim linijama koje će kretati s okretišta Borongaj (linije 1, 9 i 17). Na linijama 1 i 17 karta za vlak vrijedit će do Trga bana Jelačića, a na liniji 9 do Glavnog kolodvora.

Na relaciji Dugo Selo - Sesvete i obratno vlakovi u gradsko-prigradskome prijevozu voze po redovitome voznom redu.

Brzi i putnički vlakovi iz smjera Varaždina, Koprivnice, Osijeka, Novske i Vinkovaca te obratno vozit će prema voznome redu na čitavoj relaciji do zagrebačkoga Glavnog kolodvora, ali će se zaustavljati i u stajalištima Čulinec, Trnava i Maksimir.

Iznimka je šest brzih vlakova na relaciji Vinkovci - Zagreb GK i obratno, Osijek - Koprivnica - Zagreb GK - Rijeka i Budimpešta - Koprivnica - Zagreb GK. Oni će voziti zaobilaznim prijevoznim putem preko zagrebačkoga Ranžirnog kolodvora.

Putnici se mole da se informiraju o spajanju nekih vlakova u Zagreb Glavnom kolodvoru koji će kao jedan vlak voziti do kolodvora Sesvete, odnosno Koprivnice, gdje će se odvajati i nastavljati voziti odvojeno prema svojim odredištima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.