U Zagrebu upis djece u prvi razred osnovne škole od 12. do 14. lipnja

Foto: Ilustracija

UPISI djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2014/2015. na području Grada Zagreba održavat će se 12., 13. i 14. lipnja u svim osnovnim školama na području grada, priopćio je danas Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2014. godine navrše šest godina, a upis će se obavljati u osnovnoj školi prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta djeteta, odnosno upisnog područja kojem dijete pripada.

Prije upisa obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja, a provest će ga stručno povjerenstvo osnovne škole u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području.

Roditelj ili skrbnik obvezan je od 1. veljače prijaviti dijete nadležnom liječniku škole kako bi dobio upute i točno vrijeme pregleda.

Za djecu rođenu nakon 1. travnja 2008., službenik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u područnom uredu izdat će na zahtjev roditelja ili skrbnika uvjerenje temeljem kojeg mogu pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja prije upisa u prvi razred osnovne škole.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 30. svibnja o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Raspored pregleda djece za odgovarajuće gradske četvrti bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, oglasnim pločama svih područnih ureda gradske uprave, pri Službi za školsku i adolescentnu medicinu, osnovnim školama, predškolskim ustanovama i na internetskoj stranici: www.zagreb.hr, stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.