U ponedjeljak počinje remont pruge na dionici Zagreb Borongaj - Dugo Selo

Foto: Arhiva

IZ HŽ INFRASTRUKTURE su izvijestili o remontu pruge na dionici Zagreb Borongaj - Dugo Selo. Tijekom izvođenja radova, koji bi trebali potrajati do 18. listopada, vladat će posebna regulacija prometa.

"U ponedjeljak 23. rujna u 4.00 sata počinju radovi na kapitalnome remontu dionice Zagreb Borongaj - Dugo Selo duge 16 km.
 
Riječ je o dionici na kojoj se križaju glavni međunarodni i unutarnji prometni koridori i kojom teče intenzivan prigradski željeznički prijevoz (na dionici pruge Zaprešić - Zagreb Glavni kolodvor - Dugo Selo) te će radovi uvelike utjecati na protok željezničkog prometa na cijelome zagrebačkom čvorištu te na kvalitetu usluge u putničkome prijevozu.
 
Vrijednost tih opsežnih radova iznosi 230 milijuna kuna, a trebali bi biti završeni u ljeto 2014. godine. Nakon remonta najveća brzina vlakova na toj dionici iznosit će 140 km/h. Time će se na toj relaciji skratiti trajanje putovanja, a samo putovanje bit će udobnije i sigurnije.
 
Radovi će se izvoditi u nekoliko faza i za svaku je utvrđena posebna organizacija prijevoza putnika. U svakoj od faza bit će zatvoren po jedan kolosijek na toj dvokolosiječnoj pruzi, zbog čega će protok vlakova biti ograničen, a promet će teći otežano, uz određena kašnjenja.
 
U prvoj fazi, koja će trajati od 23. rujna do 18. listopada, svi vlakovi gradsko-prigradskog prijevoza vozit će po voznome redu od Savskog Marofa do Sesveta i obratno. Na dionici od Sesveta do Dugog Sela i obratno putnici će se prevoziti ili u sklopu daljinskih vlakova (brzi vlakovi zaustavljat će se i u stajalištu Sesvetski Kraljevec) ili autobusima koji će na relaciji Dugo Selo - Sesvetski Kraljevec - Sesvete i obratno voziti sljedećim ritmom:
- od 5.00 do 9.00 sati - svakih 10 minuta
- od 9.00 do 13.00 sati - svakih 20 minuta
- od 13.00 do 17.00 sati - svakih 10 minuta i
- od 17.00 do 24.00 sata - svakih 30 minuta.
 
Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.
 
Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici će moći dobiti na internetskoj stranici www.hzinfra.hr, na telefonskom broju 060 333 444 i u kolodvorima.

Uprava HŽ Infrastrukture ispričava se putnicima zbog poteškoća s kojima će se susretati tijekom putovanja zbog posebne regulacije prometa tijekom remonta te moli sve korisnike željezničkih usluga za razumijevanje jer radovi se izvode da bi putnici putovali udobnije, brže i sigurnije", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.