Vesna Trnokop Tanta i Nataša Vujec svjedoče na suđenju Sanaderu

U NASTAVKU suđenja Ivi Sanaderu za afere Hypo i INA MOL trebale bi svjedočiti potpredsjednica HGK i bivša državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva.

Vesna Trnokop Tanta i Nataša Vujec trebale bi svjedočiti o okolnostima iskaza mađarskog svjedoka Imre Fazekaša i ruskog magnata Mihaila Gucerieva vezano uz pregovore oko realizacije projekta Družba Adria. Vujec je u to vrijeme bila državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, a Trnokop Tanta predsjednica Uprave Janafa. Fazekaš i Guceriev su, podsjetimo, na sudu svjedočili da je 5 milijuna eura na računu Roberta Ježića bio predujam za obećano lobiranje za Družba Adriu. Prema optužnici, pak, radi se o dijelu MOL-ova navodnog mita Sanaderu za prepuštanje upravljačkih prava u INI. Branitelj Čedo Prodanović na prošlom je ročištu prigovorio na okolnosti pozivanja svjedokinja.

"Niti je svjedok Guceriev, niti Fazekaš govorio da su oni sudjelovali u pregovorima o osnivanju Družbe Adria. Nego da su htjeli iskoristiti te potencijale koji su postojali i napraviti drugi trak, skladište, i sve to radili vrlo neformalno i tajno. Dakle, razgovarati sada o pregovorima u kojima oni nisu sudjelovali, niti su to rekli, je potpuno deplasirano", zaključio je Prodanović. Sudsko vijeće ipak je odobrilo dotične svjedokinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.