Za one koji nisu na moru: Zagreb nudi hrpu ljetnih događanja

Ilustracija: HR Foto

LJETO ne moraju biti samo sunce i more. Za one koji ostaju na vrućem gradskom asfaltu, Zagreb nudi mnoga događanja i daleko je od "ljeti uspavanog grada" koji je možda nekada bio.

Nisu Zagreb u ljetnim mjesecima samo sparina,prazan grad i komarci koji nam ne daju mira. Polovicu ljeta već smo "odvalili", ali za one koji su, svojom voljom ili ne, u gradu u kolovozu i početkom rujna, dosadno nikako ne mora biti.

Ako ste ljubitelj kazališta Histrionsko ljeto, Ljetne noći teatra Exit i Scena Amadeo samo su neke od manifestacija koje u gradu traju manje - više cijelo ljeto. Exit će svoje uspješnice prikazivati do rujna, kroz čak 35 izvedbi. Trenutno je kratka pauza,ali program se brzo nastavlja.

"Krajem osmog mjeseca počinjemo ponovno i završavamo nakon desetak dana u devetom mjesecu, i to 9. rujna sa Kaubojima", rekao je umjetnički direktor Exita Matko Raguž.

Histrioni na Opatovini doslovce kroz cijeli ovaj mjesec imaju predstave, a na Gornjem gradu vlada već 14 godina za redom Scena Amadeo.

Predstave Cyrano, Stilske vježbe, te koncerti Matije Dedića i Mariachi Los cabalerosa samo su neke od stvari u kojima se može uživati u atriju Prirodoslovnog muzeja.

"Vratili smo opet i naš mali Amadeo, dakle subotom i nedjeljom to su matineje za djecu", rekao je osnivač Amadea, Nenad Jandrić.

Bogati program i za djecu

Ni djeca nisu zakinuta za svoj dio zabave, kazališta Žar Ptica, Trešnja i Kazalište lutaka kroz ljeto prikazuju nekoliko predstava.

"Kazalište lutaka igra pet puta Pepeljugu, kazalište Trešnja ima četiri termina sa predstavom Najotmjeniji div u gradu, te četiri Vis životinje i Miffy, dok Žar ptica ima predstave Ti, ja i mali medo, Vesela bajkovnica, Čudesni svijet brojeva i Janko i čarobni grah", nabraja ravnateljica Žara Ptica, Marija Sekelez.

Na ljetnoj pozornici na Tuškancu,između ostalog, kolovoz nudi najbolje od Motovuna ove godine, te od nedavno održanog Animafesta, a sve projekcije počinju u 21:30. U kinu Europa pak možete uhvatiti najbolje filmove iz reda pobjednika i nagrađenih na velikim svjetskim festivalima poput Cannesa, Sundancea, Berlinalea, Zagreb Film Festivala.

Posebna poslastica je Ljetno kino Gradec koje traje do 1. rujna. Ovogodišnju novost najavljuje nam Karlo Matić. "Prikazat ćemo 48 filmskih naslova, od kojih će 16 ove godine biti u novini kina, a to su ponoćne projekcije", istaknuo je Matić.

Debeli hlad i romantični ugođaj Strossa i ovo su ljeto mamac za turiste i Zagrepčane, gdje do 15. rujna traje Ljeto na Strossu.Ugodna atmosfera, koncerti, radionice i kvizovi opet su pun pogodak. Sve ovo samo je dio onoga što Zagreb u kulturi nudi kroz ljeto, razloga za dosađivanje zaista nema, na vama je samo da odaberete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.