Zagreb na proljeće dobiva prvi autokamp uz jezero Rakitje

Foto: Google Maps

ZAGREB na proljeće dobiva prvi autokamp koji će biti smješten uz jezero Rakitje.

U investiciju se prije pet godina upustio zagrebački poduzetnik Krešo Dubrović, koji je u ovaj projekt uložio svojih milijun eura uz potporu TZ Hrvatske.

"Potpora od nekakvih 80 tisuća kuna", kaže Dubrović.

Građevinska dozvola izdana je u ožujku ove godine. Do sada je izgrađeno 70 posto sadržaja, a to uključuje temelje, sve instalacije i odvodnju. Kamp će osim prostora za kampiranje i šatora, sadržavati i mnoge druge sadržaje.

"Tu je znači nekakav restoran, vinski podrum, wellness, a restoran i bungalovi će raditi cijelu godinu, dok će ovo raditi sezonski, od proljeća do jeseni, ističe Dubrović.

Na obiteljskom kampu, koji bi trebao imati četiri zvjezdice, planiraju se brojni sportski sadržaji, uz neizostavan ribolov, koji je u Rakitju već hit.

"Znači bit će još nekakvi sportski i zabavni sadržaji unutar samog kampa, imat ćemo i konje za jahanje, pa do nekakvih klizališta na zimu, a moguće je i skijaško trčanje unutar samog kruga oko jezera."

Posebna zanimljivost ovog autokampa je da će biti namijenjen za one goste, koji osim u uživanju u ljepotama prirode, žele ići i na izlete u obližnje gradove, Zagreb, Samobor i Svetu Nedjelju.

"Kamp koji će biti onako za nekoliko dana, znači gosti koji žele vidjeti grad Zagreb i okolicu Samobor i Svetu Nedjelju, znači posjetiti gradove. Mi ćemo za njih organizirati i organizirane posjete gradovima", naglašava Dubrović.

Otvorenje je zakazano za proljeće iduće godine.

"Popratni objekti samog kampa se već naziru, i bit će, mislim, gotovo više manje s gradnjom, u grubo do kraja godine", zaključuje Dubrović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.