Zagrebačka zimska služba od danas u pripravnosti

Foto: Index

ZAGREBAČKA zimska služba od danas je u punoj pripravnosti.

Održana je smotra službe. Šef Zagrebačkih cesta Alen Gospočić kaže: "Ovdje ima oko 5 i pol tisuća tona soli. Sve naše baze imaju ukupni kapacitet oko 13 tisuća tona. Trenutno je na zalihi na svim bazama 11 tisuća i u naredna dva tjedna još 2 tisuće dolazi. A ukupan kapacitet za ovu zimu pripremljena je 21 tisuća tona, što je i za najdulje i najteže zime sasvim dovoljno", kaže Gospočić.

Gospočić je objasnio i da na web stranici Zagrebačkih cesta građani mogu točno saznati tko je i kada zadužen za čišćenje njihovih kvartova i ulica. A ako zima pred nama i bude jedna od najžešćih, neće biti nikakvih problema, obećaje Gospočić.

"Moram reći da nikad nismo bili opremljeniji, spremni i organiziraniji za zimsku sezonu. Očekujemo i najteže uvjete i mi ćemo na to znati odgovoriti. S tim neće biti problema, imate moju riječ", obećao je Gospočić.

Zimsku službu obišla je i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek: "Zima još nije počela, ali kao što vidimo, u potpunosti smo spremni za zimske uvjete. Ako se ne varam, 227 vozila i ekipa je spremno za zimu i bit će spremno od 1. studenog sve do 15.4. Mi pratimo vremenske uvjete i nadziremo situaciju. Nema zime", rekla je Sandra Švaljek.

A predsjednik Gradske skupštine očito je još pod dojmom održane sjednice na kojoj su sve točke prihvaćene, pola njih i jednoglasno. Tako smo mogli vidjeti da grad normalno funkcionira iako je gradonačelnik u pritvoru, kaže Kosor:

"Zimska služba, uvjeren sam, će jednako besprijekorno funkcionirati kao Gradska skupština. Želim odavde poslati poruku građanima da kad god snijeg padne, grad će biti očišćen i normalno će funkcionirati. Grad će usvojiti svoj proračun i svi korisnici proračuna i svi zaposlenici koji se financiraju iz proračuna će normalno dobivati svoje plaće i svoja sredstva", rekao je Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.