Zagrebački Holding hvata ilegalno priključene na vodu i odvodnju

ZAGREBAČKI holdinga hvali se da su u dva mjeseca akcije legalizacije priključaka na vodu i odvodnju uspostavili učinkovit sustav koji onemogućava nove ilegalne priključke.

"Dva mjeseca nakon početka akcije legalizacije priključaka na vodu i odvodnju, koju su vodili zajednički Tim Direkcije Zagrebačkog holdinga i podružnice Vodoopskrba i odvodnja, uspostavljen je učinkovit sustav koji onemogućava nove ilegalne priključke i nalaže svim ilegalnim korisnicima obvezu legalizacije svog statusa", piše Službe za korporativne komunikacije Holdinga Dušan Viro u priopćenju.

Sklopili 1040 novih ugovora

Dodaje da kao su u razdoblju od 25. travnja do 30 lipnja sklopili 1040 novih ugovora o vodoopskrbnim i kanalskim priključcima, dok se ranijih godina sklapalo od 700 do 800 ugovora o priključcima. "Ovom akcijom otkriveno je 1469 novih ilegalnih korisnika koji moraju legalizirati svoj status jer će u protivnom sami biti podvrgnuti  prekršajnom i kaznenom postupku uz plaćanje naknade cjelokupne štete za krađu vode i ilegalni priključak", piše Viro i dodaje da je preko 400 ilegalnih korisnika samostalno podnijelo zahtjev za legalizaciju svog nelegalnog priključka.

Najavljuje novu akciju koju pokreću ovih dana, pod nazivom "Nema više suhogradnje", kojom žele prekinuti dosadašnju praksu "neodgovornih investitora i izvođača koji izvode građevinske radove  s nelegalnim priključenjima na hidrante čime izravno oštećuju podružnicu VIO".

"Ovom prigodom pozivamo sve investitore i izvođače da se obrate  podružnici ViO i legaliziraju  status korištenja vode na otvorenim gradilištima, jer ćemo u protivnom primijeniti sva zakonska sredstva i mjere za kažnjavanje vlasnika nelegalnih priključaka", zaključuje Viro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.