Bandić daje Arenu na upravljanje Digitelu, Holding odbacuje ponudu?

POVJERENSTVO Grada Zagreba na čelu s Duškom Ljuštinom prošloga je tjedna odlučilo da dvorana Arena Zagreb ide na upravljanje domaćem konzorciju Arena poslovno upravljanje (APU). Povjerenstvo je odluku o dodjeli donijelo nakon čak tri i pol godine premda je APU jedini dao ponudu na natječaju. APU su osnovale tvrtke Da! i Dialogos povezane s Digitelom te Intel povezan s Ingrom, koja je vlasnik dvorane, piše Business.hr.

Prema ponudi, Grad će od APU-a dobiti 15 posto zarade godišnje (oko 150.000 kuna) te koristiti dvoranu 30 dana besplatno. Ljuština je upravo te uvjete nazvao "kvalitetnim i zadovoljavajućim" jer Grad neće imati nikakvih financijskih obveza, a sve režije će podmirivati upravitelj.

Ponuda dobra jer nema fiksne naknade

APU u ponudi navodi da će Arena biti puna od 125 dana u prvoj do 180 dana u šestoj godini, a u periodu od šest godina se planira ostvariti dobit od oko 100 milijuna kuna prihoda, prosječno oko 16,6 milijuna kuna godišnje. Ipak, ono što je Grad nagnalo da ovu ponudu ocijeni "zadovoljavajućom" je podatak da ponuđač od Grada ne traži fiksnu godišnju naknadu za upravljanje.

Posljednju riječ daje Ivo Čović

Ipak, posao s Arenom nije gotov jer, prema proceduri, odluku Povjerenstva u kojem sjedi pet članova bliskih gradonačelniku Bandiću, mora potvrditi predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović, bez čijeg potpisa ona ne vrijedi. Spekulira se da bi upravo Čović mogao odbiti potpisati odluku jer je Bandić prilikom raspisivanja natječaja upravo zaobišao Holding koji sada upravlja dvoranom.

APU je osnovan nakon što je Bandić jasno naznačio da bi volio da Arenom upravlja "domaća pamet", a taj konzorcij na natječaju je ponudio puno manje od onoga što se isprva tražilo, ali je ipak ta ponuda razmotrena i prihvaćena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.