Boljkovac: Šeks je bio Miloševićev agent, a Čičak je radio za UDBU

BIVŠI visoki partijski dužnosnik i prvi hrvatski ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac danas je žestoko napao potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa i HHO-ovca Ivana Zvonimira Čička.

Zanimljivo je kako je Boljkovac izašao u javnost dan nakon što je Čičak podijelio dokumente u kojima njega optužuje za zločine počinjene 1945. godine. Zločine Boljkovac negira, a tvrdi i da je njegov potpis na dokumentu krivotvorina. "Čičak nije normalan čovjek, to će praksa pokazati! Zvao me Puhovski, kazao da vlada potpuni kaos, javio mi se Bilandžić... Pa mi smo sve ovo stvarali i sad smo došli u sukob s ekstremistima", rekao je Boljkovac te dodao kako se tih dana 1945. godine pričalo o zločinima, ali da je on bio niže rangirani dužnosnik Ozne te ništa ne zna, piše Večernji list.

> Čičak napao Mesića: Štitite ratne zločince Boljkovaca i Manolića

Boljkovac tvrdi i kako nije imao vremena 1990. godine kao ministar unutarnjih poslova riješiti te zločine, jer se pripremala obrana zemlje, a 1993. godine se već razišao s Tuđmanom. Smatra kako je Čičak pokrenuo cijelu priču nakon njegovih svjedočenja u Osijeku i Zagrebu u sklopu "juriša na antifašizam". U sklopu rasvjetljavanja događaja u Osijeku rekao je i kako je Vladimir Šeks bio agent Slobodana Miloševića.

"Vladimir Šeks bio je agent Slobodana Miloševića od 1990. godine nadalje, Hrvatsku su u to vrijeme vodili političari koji su sjedili na dvije stolice, ponajprije iz razloga jer nisu znali kako će se završiti proces osamostaljenja Hrvatske. Jurišaju na mene jer znaju što sve znam o njima. U zadnje vrijeme mi prijete, a već sam četiri puta za dlaku izbjegao smrt", rekao je Boljkovac te dodao kako su neki danas ugledni političari radili za jugoslavenske tajne službe osamdesetih i ranije, piše Jutarnji list.

I.Kri.
Foto: Pressonline

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.