Božinović: Covid-redare su predložili ugostitelji

Screesnhot: Nova TV

MINISTAR unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Božinović kaže da će istraga utvrditi je li premijer Andrej Plenković bio meta napada pred vladom u ponedjeljak. 

"Istraga traje. Osoba koja je to učinila je ranila osobu iz osiguranja, pucala po zgradi vlade, sigurno se ne može isključiti da je meta napada bilo nešto drugo", kaže Božinović i dodaje da policija vrlo predano radi na ovom slučaju.

"U trenutku kada policija bude mogla podijeliti informacije s građanima, policija će to i učiniti. Motiv se također još istražuje", poručuje ministar unutarnjih poslova.

Božinović tvrdi da su covid-redare predložili ugostitelji

Na pitanje planira li se Arena Zagreb ponovno osposobiti za prihvat oboljelih od koronavirusa, ministar kaže kako će se to odlučiti s obzirom na epidemiološku situaciju, za koju kaže da nije dobra.

Rekao je da će ugostitelji razgovarati i s ministrom Aladrovićem, o zahtjevima za nadoknadu štete zbog mjera koje su donesene. 

"Ne prijeti se nikakvim kaznama za nepoštivanje mjera, i nije konobar taj koji će prijetiti gostima. Sama institucija covid-redara uvedena je na prijedlog ugostitelja, a radi se o tome da se podigne svijest. Da vlasnik restorana ili kafića bude taj koji će gosta upozoriti da treba staviti masku dok ne konzumira jelo ili piće", kaže Božinović i dodaje: 

"Bitku protiv koronavirusa ne možemo dobiti odlukama Stožera ni kaznama, nego sviješću da svojom odgovornošću možemo sačuvati nečiji život."

Pročitajte više