Četvorica mrtvih u pucnjavi na sveučilištu u Pakistanu

DESECI pakistanskih militanata otvorili su vatru na sveučilište blizu pakistansko-afganistanske granice, pri čemu su ubili trojicu policajca i jednog pripadnika osiguranja.

Napad se dogodio u regiji Donji Dir, koja graniči s plemenskim regijama punim militanata i blizu je doline Swat, u kojoj je pakistanska vlada nedavno militantima dopustila uvođenje šerijata.

Nije jasan identitet napadača, rekla je policija i dodala kako su napali policajce koji su patrolirali pred sveučilištem u autu, a u kasnijoj razmjeni vatre ubijen je i član osiguranja sveučilišta.

Opasna dolina

Talibanski borci u dolini Swat vrlo su brzo nakon napada objavili kako su uhitili 14 napadača koji su prebjegli u dolinu te kako će im suditi po pravilima šerijata.

Ne zna se ni točno koliko je napadača sudjelovalo u pucnjavi oko sveučilišta. Primirje koje su u dolini Swat dogovorili vlada i talibani zasad se poštuje.

Pakistanska vojska je godinu dana pokušavala izbaciti talibane iz Swata, ali nije im uspjelo. U sukobima su poginule stotine i raseljene stotine tisuća ljudi.

J.D.
Foto: AFP (Arhiva)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.