Čuvarici britanskog zatvora otkaz zbog dotjerivanja i ljubaznosti

ŽENU koja je bila zaposlena u zatvoru u Birminghamu verbalno su maltretirali drugi zaposlenici jer se previše dotjerivala i bila preljubazna prema zatvorenicima. 22-godišnja Anit Kajla nakon svakodnevnog verbalnog maltretiranja i bullyinga bila je primorana dati otkaz. Nakon nekog vremena što je trpjela grubo ponašanje od strane svojih šefova počela je gubiti težinu, noćima nije spavala te više nije mogla trpjeti svakodnevna maltretiranja i odlučila je dati ostavku i tužiti zatvor za diskriminaciju, prenosi Telegraph.

Maltretiranje kolegice jer je mlada i atraktivna

Sud za zaposlenike u Birminghamu proglasio je zatvor u kojem je Anit radila krivim za seksualnu diskriminaciju te diskriminaciju na temelju njenih godina. Sudac je kazao kako do ovoga ne bi došlo da Anit nije mlada, atraktivna žena. Anit je izjavila kako je zadovoljna odlukom suda te da je ona samo htjela obavljati svoj posao u skladu s odredbama na human način i s poštivanjem zatvorenika. Dodala je kako joj je jedan od glavnih čuvara rekao mu se ne sviđa njen način rada te da treba imati "mačo" pristup.

Postoje dokazi kako su i druge zaposlenice maltretirane na jednak način, ali ona je zasada jedina koja je o tome progovorila javno i podnijela tužbu. Još nije poznato koliku odštetu će dobiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.