Detalji napada psa u Zagrebu, javili se vlasnici

Screenshot: RTL

PAS kojeg je šetala pijana žena jučer je usred bijela dana napao pet osoba na zagrebačkom Ksaveru.

Riječ je o psu pasmine cane corso, javlja RTL.

Pas kojem ovo nije prvi put da je nekoga napao, na promatranju je u azilu za životinje. Iz policije kažu da je 45-godišnjakinja koja ga je šetala bila pod utjecajem alkohola. Sumnjiče je za dovođenje u opasnost života i imovine.

Jednoj osobi potrgao je odjeću, a njih četvero je ugrizao.

"Većinom se radi o ozljedama potkoljenice, o dubljim ranama koje su primarno zbrinute i obrađene. Oni su pušteni obiteljskom liječniku na daljnje liječenje", tumači Mario Malović iz Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice. 

Vlasnici psa opovrgavaju policiju

Vlasnici psa nisu željeli istupati u javnosti, no kažu da su potreseni i ne bježe od odgovornosti za ono što je njihov pas napravio. Kažu da im je prije napada pobjegao.

Opovrgavaju policiju koja kaže da je 45-godišnja vlasnica u vidno pijanom stanju šetala psa bez povodca i brnjice. Policija navodi da je vlasnica odbila 
alkotestiranje. 

Gordan Jerbić, načelnik sektora veterinarske inspekcije, za Dnevnik Nove TV rekao je da će pas biti usmrćen.

"Radi se o slučaju u kojem je nad tim psom veterinarska inspekcija već provela mjere. Radilo se o prekršaju u kojem je životinja ugrizla čovjeka. Nažalost, vlasnik se u prijašnjim slučajevima oglušio na te mjere pa će nažalost ta životinja morati biti usmrćena", kaže Jerbić.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.